Translate

Zoeken in deze blog

maandag 7 augustus 2023

Review kinderspel Kroko Loko Jumbo

Review kinderspel Kroko Loko Jumbo

Een tijd geleden hebben we het kinderspel 'Kroko Loko' (link) gekregen van vrienden en het is te leuk om niet even te delen met jullie. Helemaal nu het weer deze vakantie tegenvalt.

Hoe werkt het spel Kroko Loko 

Het spel Kroko Loko start doordat alle spelers een hoofd en poten kiezen van een krokodil. Daarna worden alle dierenkaartjes op de kop gelegd zodat je de huid ziet van een krokodil. Je kunt dus niet zien waar welk dierenkaartje ligt.

Review kinderspel Kroko Loko Jumbo

De jongste speler mag beginnen met gooien. Op de dobbelsteen staan afbeeldingen van een landdier, zeedier, luchtdier, alle 3 dieren samen en ook van een lachende krokodil en één met kiespijn. 

Review kinderspel Kroko Loko Jumbo

Als met de dobbelsteen een konijn, vis of papegaai wordt gegooid dan mag er een kaartje van de tafel worden gepakt. Als het dier op het kaartje hoort bij dezelfde categorie als het dier op de dobbelsteen dan mag je het kaartje houden. Zo niet dan moet het kaartje terug worden gelegd. Dus als je een papegaai (luchtdier) gooit en een dierenkaartje pakt met een eend dan mag je het kaartje houden. De uitdaging is dus om te onthouden waar welk dier ligt.

Op de dobbelsteen staan ook 2 afbeeldingen van een krokodil. Als je met de dobbelsteen een lachende krokodil gooit dan mag je een kaart pakken van een tegenspeler. Voor sommige spelers zal dit misschien een lastig onderdeel zijn. Als je een krokodil gooit met kiespijn dan moet je een beurt overslaan. 

Winnaar 

De winnaar van het spel Kroko Loko is de speler die de langste krokodil heeft nadat alle dierenkaartjes op zijn. Je kunt het spel dan eventueel ook nog uitbreiden door te raden welke dieren de krokodil allemaal heeft opgegeten.

Review kinderspel Kroko Loko Jumbo

Waarom is Kroko Loko zo leuk 

Als eerste ziet het spel Kroko Loko er leuk uit. Spelenderwijs leer je welke dieren land, zee of luchtdieren zijn. Dierennamen worden ook door het spel herhaald en soms zal een speler nog een nieuwe dierennaam leren. 

Review kinderspel Kroko Loko Jumbo

Met het spel train je ook je geheugen. Je moet onthouden waar welk dierenkaartje ligt zodat je hem kunt pakken als je het dier gooit met de dobbelsteen. Eigenlijk is het een soort memorie. 

Het spel is niet te ingewikkeld. Officieel is het vanaf 4 jaar maar met een klein beetje hulp kan het ook vanaf 3+. Je kunt het spel al spelen met 2 spelers en met maximaal met 4 spelers. Het spel Kroko Loko zit in een klein doosje dus het is gemakkelijk mee te nemen bijvoorbeeld op vakantie. 

Wat ik als ouder een voordeel vind van Kroko Loko is dat het spel niet super lang duurt waardoor het voor iedereen leuk blijft. Volgens de handleiding duurt het spel 15 minuten. Voor mijn gevoel doen we er iets langer over. We spelen Kroko Loko vaak met 2 spelers. Mocht je echt weinig tijd hebben dan kun je het spel nog inkorten door niet alle dierenkaarten op tafel te leggen.



Misschien ook leuk om te lezen  


simpele unicorn traktatie om zelf te maken





Onze ervaring met Gonge stapstenen



egel eierkoeken maken

 

 


Dit bericht bevat een
affiliate link. Als je iets koopt via deze link dan krijg ik daar een klein percentage van. Koop je cadeaus ook vooral bij je lokale winkelier of tweedehands
.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten