Translate

Zoeken in deze blog

zondag 22 januari 2023

Onze ervaring met Gonge rivierstenen en heuveltoppen

ervaring Gonge rivierstenen en heuveltoppen

Toen onze zoontjes drie werden was het even zoeken naar een cadeau waar wij ze blij mee konden maken. Al meerdere keren zag ik de stapstenen van Stapelstein voorbij komen op internet. Ik vond de stapstenen er super leuk uitzien, maar ze leken mij niet helemaal geschikt voor onze zoontjes omdat ze best ruig met spullen omgaan.

Het leek ons wel een leuk idee om stapstenen als cadeau te geven, omdat onze zoontjes heel beweeglijk zijn. Ik heb verder gespeurd op internet en vond de stapstenen van Gonge.

Persoonlijk vind ik ze minder mooi dan die van Stapelstein maar doordat ze van hard plastic zijn in plaats van EPP (Expanded PolyPropylene) leken ze mij geschikter voor onze zoontjes. (Achteraf misschien onterecht omdat ik in meerdere reviews heb gelezen dat de stenen van Stapelstein wel degelijk sterk zijn.

Materiaal

Voor de verjaardag van onze zoontjes kocht ik een aanbieding die bestond uit Gonge rivierstenen en heuveltoppen. Beiden zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn de stapstenen zowel binnen als buiten te gebruiken. Zowel de rivierstenen als de heuveltoppen hebben anti slip onder de steen waardoor ze niet kunnen verschuiven. De belasting per steen is maximaal 100 kilo.

ervaring Gonge rivierstenen en heuveltoppen

Kleuren en maten rivierstenen

De set met rivierstenen bestaat uit zes stenen. Drie stenen zijn 36×36×36 cm. Deze stenen zijn 8 1/2 cm hoog. De andere drie stenen zijn 25×25×25 cm en deze stenen zijn 4 1/2 cm hoog.

ervaring Gonge rivierstenen en heuveltoppen

De rivierstenen zijn verkrijgbaar in de felle kleuren, die wij hebben, en tegen een meerprijs in pasteltinten. De laatst genoemde worden ook wel Noorse rivierstenen genoemd.

Kleuren en maten bergtoppen

De set bergtoppen in basiskleuren bestaat uit vijf stenen in drie verschillende maten. Eén steen heeft de afmeting 43 bij 43 cm en is 25,5 cm hoog. Twee stenen zijn 41 bij 41 cm en 17 cm hoog en de laatste twee bergtoppen zijn 36 bij 36 cm en 8,5 cm hoog.  

ervaring Gonge rivierstenen en heuveltoppen

Ook de bergtoppen zijn in twee kleuren verkrijgbaar. De pasteltinten worden vaak in een set van drie verkocht. Je krijgt dan van elke hoogte één bergtop.

Stapelstenen bewaren

De stapstenen zijn stapelbaar waardoor ze na het spelen makkelijk op te ruimen zijn en weinig ruimte innemen.

Onze ervaring

Wij kochten een set rivierstenen en heuveltoppen. Ik ben erg blij dat we dit hebben gedaan want alleen met de lage stapstenen worden onze kids te weinig uitgedaagd. Door de mix van hoge en lage stenen kunnen ze een parcours maken die meer uitdaging heeft.

Waarvoor gebruiken onze kinderen de stapstenen

Zowel de stapstenen als de heuveltoppen gebruiken de kinderen regelmatig. Ook onze dochter van vijf speelt er graag mee. Er wordt niet elke dag mee gespeeld maar wel meerdere keren per week. Het meeste worden de stenen gebruikt als stapstenen. Samen leggen de kinderen de stenen neer als parcours en lopen er dan overheen. De rode bergtop wordt ook veel gebruikt als kruk. Om op te zitten tijdens het spelen en ook om iets te pakken waar ze niet bij kunnen. 

ervaring Gonge rivierstenen en heuveltoppen

De stapstenen worden zowel binnen als buiten gebruikt. Door het gebruik van de stapstenen buiten beschadigen ze wel licht.  Er komen vooral krassen op.


Inspiratie

De stapstenen zijn open einde speelgoed wat betekent dat het einde niet vast ligt. Het kind kan dus zelf elke keer bepalen hoe hij met het speelgoed speelt.

Bij de stapstenen krijg je wel een informatiefolder waar QR-codes in staan die linken naar de website van Gonge. Op de website kan je voor 3 leeftijdscategorieën inspiratie vinden: 3-4 jaar, 4-5 jaar en 5-6 jaar oud. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor het schrijven van deze blog nog niet op de website van Gonge had gekeken voor inspiratie. Er staan alleen echt leuke ideeën op zoals de vloer is lava. Naast de stapstenen worden spullen gelegd (zoals een ring) en deze moeten worden opgepakt zonder dat de vloer aangeraakt mag worden.

 


Misschien ook leuk om te lezen 


Kijk- en zoekboek op de boerderij

 


 

 Struin en duin belevingspad Norgerhout

 

 

 

Dit bericht bevat een affiliate link. Als je iets koopt via deze link dan krijg ik daar een klein percentage van. Koop je cadeaus ook vooral bij je lokale winkelier of tweedehands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten