Translate

Zoeken in deze blog

maandag 6 februari 2023

Simpele unicorn traktatie om zelf te maken

Onze dochter is gek op de kleur roze, glitters en unicorns. Toen ik haar vroeg wat ze op school  voor haar vijfde verjaardag wilde trakteren zei ze eerst Elsa taartjes. Na wat speurwerk op Pinterest had ze toch bedacht dat het unicorns moesten worden. Gelukkig genoeg inspiratie te vinden online. We vonden een idee voor een traktatie van een paard met een snoepketting en daar zijn we op door gaan denken met deze leuke unicorn traktatie als resultaat. Zoals je misschien weet vind ik een kleurplaat altijd ideaal om te gebruiken als mal/ voorbeeld. Hieronder de beschrijving wat je nodig hebt om deze unicorn traktatie te maken en de werkbeschrijving.


Dit heb je nodig voor de unicorn traktatie:    

Dik gekleurd A4-papier
Kleurplaat unicorn (link)
Snoepketting

Zure regenboog matten
Stanley mes
Schaar 

Zo maak je de traktatie: 

Print de kleurplaten uit op gekleurd papier. Ik heb 2 unicorns op 1 A4-pagina geprint. Dit doe je door de afbeelding van de unicorn te kopiëren en twee keer te plakken in Word (pagina 1 en pagina 2). Bij het uitprinten zet je bij instellingen '2 pagina's per vel'. Knip nu de unicorns uit maar zorg dat er kleine rand omheen blijft. Het knippen kun je ook samen met je kind(eren) doen. 

Maak nu drie sneetjes met de stanleymes. De eerste twee zijn voor de snoepketting en de laatste voor de zure mat. Voor de snoepketting snijd je ter hoogte van de oor een kleine inkeping en de tweede inkeping maak je ongeveer ter hoogte van de oog. Deze inkepingen zorgen er voor dat de elastiek van de snoepketting blijft zitten en het lijkt of de unicorn een halster heeft.

De derde inkeping is voor de staart van de zure mat. Let op, deze inkeping is horizontaal en moet alleen in het midden zitten en niet tot de rand want anders blijft de zure mat niet zitten. Als je de inkeping hebt gemaakt trek je de zure mat nu door het gat heen totdat je vindt dat het er leuk uitziet. Maak nu de snoepketting vast door op de twee plekken waar het papier is ingesneden een stuk elastiek te schuiven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten