Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 10 augustus 2023

Basisrecept kokosbollen

Toen ik met dit recept begon te experimenteren dacht ik dat ik kokosmakronen aan het maken was maar inmiddels weet ik dat deze kokoskoeken kokosbollen worden genoemd. Voor kokosmakronen moet je namelijk het beslag verwarmen.

Het leuke aan dit recept voor kokosbollen is dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt en dat je binnen 20 minuten lekkere kokoskoeken op tafel hebt staan. Laatst had ik de kinderen beloofd om koekjes te bakken maar ik was er niet aan toe gekomen omdat we visite gekregen. Na het eten hebben we toen nog deze kokosbollen gebakken en natuurlijk 1 opgegeten voordat ze op bed moesten;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: kokosbollen 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 eieren
200 gram kokos
160 gram suiker
mespunt zout

ijslepel of 2 eetlepels
spatel
bakpapier

------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Het lekkerste is om de kokosbollen te bakken op de hetelucht stand omdat je op deze manier van bereiden echt krokante kokoskoeken krijgt. Als je op hetelucht bakt dan kun je de ovenstand ook op 200 graden zetten en hoef je niet, zoals vaak in andere recepten, de temperatuur met 20 graden te verlagen. 

Bereiden

Leg het bakpapier op een bakplaat. Splits de eieren en zorg dat het eigeel niet bij het eiwit komt. Het eigeel heb je niet nodig voor dit recept. Klop de eiwitten en voeg beetje bij beetje het suiker toe. Stop met kloppen als het suiker is opgenomen en het eiwit mooi glanst. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat het eiwit eruit loopt. 

Voeg de kokos toe. Roer door met een spatel of lepel. Probeer niet te lang te roeren zodat het eiwit luchtig blijft.

Maak nu bolletjes van het beslag met behulp van een ijslepel of twee eetlepels. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kokosbollen bruin. Dit zal in ongeveer 10/ 11 minuten het geval zijn.






Misschien ook leuk om te lezen




Kijk- en zoekboek Op de boerderij

   



Romige kokossoep met appel en limoen




Mini-monchoutaartjes met karamelsaus

 




Kokosijs met limoen en mango  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten