Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 16 mei 2018

Recept: kokosijs met limoen en mango


Hoeveel ijsjes hebben jullie de afgelopen dagen al gegeten? Het warme weer van de afgelopen tijd vraagt toch om veel ijsjes? Op mijn blog kun je meerdere recepten voor zelfgemaakte ijs vinden waaronder frambozen-yoghurtijs en een gezond perzikijsje. De komende dagen wordt het weer koeler maar aankomend weekend kunnen we weer heerlijk van het zonnetje genieten als de voorspellingen uitkomen. Weer tijd om lekker te smullen van een ijsje!

Afgelopen weekend heb ik geëxperimenteerd met het maken van kokosijs en het is gelukt! Vandaag het recept voor het maken van kokosijs gemaakt van kokosmelk, limoen en mango. Hieronder vind je de beschrijving. Wist je trouwens dat dit ijsje ook geschikt is voor veganisten? Het bevat namelijk geen melkproducten.

Het kokosijs wordt het lekkerste als je een smaakvolle kokosmelk gebruikt. Zelf ben ik fan van de kokosmelk van het merk Fairtrade en die heb ik dan ook gebruikt voor het maken van het kokosijs.

IJs maken met of zonder ijsmachine

Hieronder een beschrijving hoe je het kokokijs met en zonder ijsmachine kunt maken. Het makkelijkste is natuurlijk om het kokosijs te maken met behulp van een ijsmachine. Zelf vergeet ik alleen vaak om de bak minimaal 24 uur van te voren in de diepvries te zetten. We hebben maar een kleine diepvries dus om de bak standaard in diepvries te laten staan is voor ons helaas geen optie.

Zelf heb ik het ijs zonder ijsmachine gemaakt. Ik heb vaker ijs gemaakt zonder machine en ik vind het goed te doem. Het is alleen iets meer werk. Dit komt vooral door de extra wachttijd maar tussendoor kun je natuurlijk genoeg andere dingen doen. Ik ben er wel achter dat het doorroeren van het kokosijs veel beter gaat met een handmixer dan met een vork.

Alvast een heel fijn Pinksterweekend gewenst!

Liefs,

Lizzy♥

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: kokosijs met limoen en mango 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
- 440 gram kokosmelk
- 1 rijpe mango
- 30 gram suiker
- 1 biologische limoen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Giet de kokosmelk in een pan en voeg het suiker toe.  Rasp het groene schil van de limoen en voeg toe aan het kokosmelk. Roer alles goed door en verwarm de kokosmelk totdat het suiker volledig is opgelost. Laat de kokosmelk nu afkoelen.


Schil de mango en snijd het vervolgens in stukken. Een mango heeft een grote pit maar het vruchtvlees kun je heel gemakkelijk van de pit afsnijden. Pureer de stukken mango nu met behulp van een blender fijn. Meng de mango door de afgekoelde kokosmelk.

Kokosijs maken met ijsmachine

Giet het afgekoelde kokos-mangomengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de ijsmachine.

Kokosijs maken zonder ijsmachine

Giet het afgekoelde kokos-mangomengsel in een diepvriesbak en zet de bak in de diepvries. Haal het kokosijs na een uur uit de diepvries en roer goed door met een vork of een handmixer. Herhaal dit hierna nog twee keer en laat het kokosijs tot slot nog 1 uur in de diepvries opstijven.


 

Misschien ook leuk om te lezen



Romige kokossoep met limoen en Granny Smith appel 


Bananenijs van 100% bananen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten