Translate

Zoeken in deze blog

maandag 17 september 2012

Recept frambozen-yoghurtijs maken met en zonder ijsmachine



Een paar weken geleden heb ik een ijsmachine gekocht via het internet, maar helaas had ik nog niet de tijd gevonden om de machine uit te proberen. Vorig weekend mochten we nog een paar dagen van de zon genieten en voor mij een ideaal moment om zelf ijs te gaan maken. Niet dat ik geen ijs lust als het regent hoor! 

Ik heb een recept gebruikt die in het receptenboekje stond behorende bij de ijsmachine Cuisinier de Luxe, namelijk bessen-yoghurtijs. Op dit moment heb ik veel frambozen in de tuin en daarom heb ik de bessen vervangen door frambozen. Hieronder heb ik beschreven hoe je frambozen-yoghurtijs kunt maken. Niet iedereen heeft een ijsmachine en daarom heb ik het recept ook uitgeprobeerd zonder een ijsmachine te gebruiken. Dit is prima gelukt en hieronder staat ook beschreven hoe dit precies in zijn werking gaat.  

De ijsmachine bevalt mij trouwens uitstekend. De machine is heel eenvoudig om te gebruiken en zelf ijs maken gaat nu veel sneller. Het enige minpuntje is wel dat de bak minimaal 12 uur in de diepvries moet voordat je ijs kunt maken. Even spontaan ijs maken zit er dus helaas niet in.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: frambozen-yoghurtijs maken met en zonder ijsmachine (1.1 liter)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
200 g frambozen (vervangbaar door bijv. bessen of aardbeien)
250 ml volle yoghurt 
1/2 theelepel citroensap
150 g suiker
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bereidingswijze met ijsmachine:

1) Prak de frambozen, maar niet te fijn. Het is juist lekker als er nog stukjes framboos in het ijs zitten.
2) Meng de frambozen met de suiker en zorg dat het suiker is opgelost. Giet het eventuele te veel aan sap af.
3) Voeg de yoghurt en het citroensap toe en meng de ingrediënten goed door elkaar.
4) Giet het mengsel in de ijsmachine en maak er in ongeveer 18 minuten ijs van. 
5) Plaats het ijs nog 1 uur in diepvries om het hard te laten worden.
6) Haal het ijs 10 minuten voordat je het wilt serveren uit de diepvries. 


Bereidingswijze zonder ijsmachine: 

1) Volg stap 1 tot en met 3 van bovenstaand recept.
2) Giet het mengsel in een diepvriesbak.
3) Plaats de bak in de diepvries en roer na 1 uur het mengsel door met een vork*. Herhaal dit vervolgens nog twee keer. 
4) Laat het ijs nu minimaal nog 1 uur in de diepvries staan. 
5) Haal het ijs 10 minuten voordat je het wilt serveren uit de diepvries. 

* Het mengsel moet worden geroerd om ijskristallen te voorkomen.




Ook misschien leuk om te lezen




Recept voor perzikijsjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten