Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 4 september 2012

Corfu


In augustus ben ik twee weken met mijn vriend naar Corfu geweest. Wij verbleven in de badplaats Gouvia. Ons is het plaatsje Gouvia goed bevallen. Het is namelijk niet 'te' toeristisch en er zijn veel bezienswaardigheden in de buurt. Een klein minpuntje is het kiezelstrand, maar voor €2,50 huur je voor de gehele dag een strandbedje.
Uitzicht vanaf het plaatsje Chlomos
Het kerkje bij Gouvia

Een echte aanrader is om tijdens je verblijf op het eiland een auto of scooter te huren. Door het huren van een auto of scooter zie je natuurlijk veel meer van het eiland, maar krijg je ook een veel beter beeld van het echte Griekse leven. Wijzelf hebben uiteindelijk twee dagen een auto gehuurd. In eerste instantie wouden we één dag, maar het beviel zo goed dat we een paar dagen later nogmaals een auto hebben gehuurd.

Een dolfijn!

Vooral in het noorden en het midden van het eiland zijn veel mooie dingen te zien. Een aanrader is om de hoogste berg van het eiland te bezoeken, Pantokrátoras. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het eiland en op Albanië. Op de berg is een klooster gevestigd die je kunt bezoeken. In de zomermaanden is hier een priester woonachtig. Corfu-stad is ook een plek die je niet mag overslaan. Je kunt gaan slenteren door de straatjes in het oude gedeelte van de stad, maar ook het bezoeken van bijvoorbeeld het oude en nieuwe fort is de moeite waard. In verband met de parkeermogelijkheden is het misschien verstandiger om deze stad met het openbaar vervoer te bezoeken. Het openbaar vervoer is op Corfu is trouwens erg goed en goedkoop. Uit eigen ervaring weten we dat het niet echt de moeite waard is om naar de zuidkant van het eiland te rijden.
Het nieuwe fort gelegen in Corfu-stad (Kerkyra)
Uitzicht vanaf muizeneiland Pondikonissi


Tot slot, niet alleen het huren van een auto of scooter zorgt ervoor dat je veel van het eiland ziet. Vanaf het water krijg je weer een heel ander beeld van het eiland. Tijdens onze vakantie hebben we twee keer een tocht gemaakt met de boot Madalena. Deze boot vertrekt elke dag vanuit Gouvia naar verschillende bestemmingen. Tijdens beide boottochten hebben we dolfijnen gezien. Dit is echt een bijzondere ervaring! Wees niet getreurd indien je niet in de buurt van Gouvia verblijft, maar wel graag een boottocht wilt maken. Vanaf bijna elke andere badplaats vertrekken dagelijks boten met verschillende bestemmingen. 
Eilandje bezocht met de boot

Het oude fort gezien vanaf het water



Misschien ook leuk om te lezen: 




Verslag backpackreis Sri Lanka deel 1 - van Negombo naar Jaffna
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten