Welkom op mijn blog Life and Lizzy! Mijn blog gaat over koken, groenten verbouwen in mijn moestuin, reizen en natuurlijk mijn gezin. Ik probeer ook steeds groener te leven.
Translate
Zoeken in deze blog
donderdag 22 september 2016
Recept: bananenijs van 100% bananen
Met het weer van afgelopen week moest je gewoon wel heel veel ijsjes eten. Zelf had ik nog plakjes banaan in de diepvries liggen waar ik ijs van wou maken.
Ik had al van veel mensen gehoord dat zelfgemaakte bananenijs goddelijk is en het is ook echt zo! Het bananenijs bestaat uit 100% puur fruit en is makkelijk om te maken. Ook is het bananenijs geschikt voor mensen die veganistisch zijn en/of een allergie voor lactose hebben.
Begin je ook enthousiast te worden? Hieronder het recept voor bananenijs.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: bananenijs
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
rijpe bananen
diepvriesdoos
blender of keukenmachine
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snijd de bananen in plakjes en leg de plakjes banaan in de diepvriesdoos. Laat de plakjes banaan nu een paar uur bevriezen.
Stop de plakjes banaan in de keukenmachine of de blender en zet het apparaat aan. Bij een keukenmachine moet je misschien wel af en toe de plakjes banaan even naar benden drukken.
Na een paar minuten ontstaat er een zacht en romig geheel. Het bananenijs heeft dan wel iets van softijs. Je kunt het bananenijs nu direct opeten, maar persoonlijk vind ik het dan nog iets te zacht. Als je de bananenijs nog even een uurtje in de diepvries zet dan wordt het harder en vind ik het dus persoonlijk lekkerder.
Misschien ook leuk om te lezen:
Banaan- karamel sorbet met meringue
Recept: Flammkuche met zalm en rucola
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten