Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 28 september 2016

Moestuinupdate september 2016


De herfst is echt te zien en te ruiken in mijn stadsmoestuintje. Een maand geleden stond de courgetteplant er nog bij zoals op de eerste foto, maar inmiddels js er nog weinig van over (foto 2). 

 

Dit jaar had ik weinig geluk met de courgettes. Zelf was ik te laat met zaaien en vervolgens aten de slakken flink van de plant en de courgettes. Inmiddels zit er een schimmel op het blad en groeien de courgettes slecht. Gelukkig hebben we nog wel een paar courgettes kunnen oogsten,. Nou ja, volgens mij uiteindelijk maar twee:( 

   
Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik eigenlijk wel concluderen dat het niet echt een succes jaar was. In mijn moestuinbak werden net opkomende plantjes direct kaal gegeten door insecten en ook de slakken hebben af en toe goed huis gehouden. Ik dacht dat slakken niet hielden van tomaten, maar ook daar vind ik slakkensporen. 



Afgelopen weekend was het natuurlijk nog super weer en dat vonden mijn laatste tomaten prettig. De tomaten heb ik inmiddels wel geplukt en binnen in huis gelegd om na te rijpen. De slakken kunnen de tomaten nu niet meer aanvreten en ook wil ik voorkomen dat de tomaten ziek worden. 
 


Gelukkig waren er ook een paar succesjes. Voor het eerst konden we dit jaar een bosje (mini) wortels oogsten. Normaal werden de wortelplantjes altijd opgegeten, maar dit jaar hebben ze het overleefd. 



En zoals ik al eerder schreef waren ook de doperwten een succes dit jaar.



We hebben van een aantal heerlijke frambozen mogen smikkelen. 



Ook aan het ene bonenplantje die het heeft overleeft groeiden best nog veel bonen.





De nieuwe aardbeienplantjes groeien goed en op dit moment zitten er zelfs nog mini aardbeien aan. 



Ook de vijg heeft inmiddels helemaal zijn draai gevonden in onze stadstuin. Ik denk alleen niet dat de vijgen nog op tijd rijp zullen zijn. 



En tot slot de groente die het altijd bij ons doet....rode bietjes. 



 Gezaaid in september 

Ondanks dat het geen succes jaar was heb ik in september toch nog een paar groentes gezaaid: rucola, spinazie en veldsla. De eerste plantjes zijn inmiddels ook al zichtbaar doordat het nog zo warm is geweest. De zaadjes van de veldsla heb ik wel eerst een nachtje laten weken in lauw water.





Misschien ook leuk om te lezen:



Moestuin update mei



#Groener doen #5 #solarlampen in huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten