Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 4 oktober 2016

Leuk om te doen in Brugge


Voordat we naar Brugge vertrokken hadden we wat tips gekregen van mijn schoonzusje en haar familie die ik ook graag met jullie wil delen. Mijn schoonzusje komt namelijk uit België en haar broer woont in Brugge.
Het schrijven van dit bericht heeft alleen wat langer geduurd dan ik had gehoopt, omdat ik het voor de zomervakantie zo druk had met mijn werk. Hierbij alsnog!  


Tijdens het Hemelvaartweekend hadden we een weekendje naar de Belgische kust geboekt. We verbleven in Westende Bad, maar we wilden ook graag een dagje naar Brugge. We hadden namelijk veel goede verhalen gehoord over Brugge en wouden dit natuurlijk ook graag met eigen ogen ervaren.
 

Aangezien we ook een biertje wouden drinken in Brugge besloten we om met het openbaar vervoer te reizen. Vanuit Westende Bad konden we de kusttram nemen naar Oostende en vervolgens namen we de bus naar Brugge.  

Voor de mensen die zo goedkoop mogelijk willen reizen, met een dagkaart van 6 euro kun je met de tram naar Oostende reizen en in Oostende kun je dan op de bus stappen richting Brugge. Met de bus is het wel iets langer reizen dan met de trein. Mocht je met de trein van Oostende naar Brugge willen reizen dan moet je op het station een treinkaartje kopen. De dagkaart is dus niet geldig in de trein.


Onze favoriete to do tips in Brugge:


Stadswandeling

Een leuke manier om een stad te verkennen is per voet. Zelf liepen we een wandeling uit de reisgids 100 % Brugge. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een beetje een haat- liefdeverhouding heb met een stadswandeling uit een reisgids. Aan de ene kant dwaal ik het liefste zonder plan door een stad en laat ik me verassen door al het moois dat we tegenkomen. Aan de andere kant wil ook 'niks' missen. "Wie weet wanneer ik er weer kom..." Herkenbaar of helemaal niet?! 

  
Chocolade eten


Op verschillende plekken in Brugge kun je chocolade kopen. Wij kochten een aantal bijzondere chocolaatje bij The Chocolat Line, namelijk een chocolaatje met reuzel, wasabi en groene thee. Heel eerlijk...we vonden de bonbons niet zo lekker. Het is aan de andere wel het meest bijzondere chocolade wat we ooit hebben gegeten. Tip, koop ook een paar iets minder bijzondere chocolaatjes.

Prachtige etalage van The Chocolat Line

Patat bij Chez Vincent

Mijn schoonzusje had ooit samen met haar broer heerlijke patat gegeten in Brugge. Naar wat heen er weer whatsappen bleek dit bij Chez Vincent te zijn (direct naast de Sint-Salvatorskathedraal). In 1 woord 'heerlijk'! Kun je ook zien aan het snackhandje van mijn vriend:)



Bezoek biermuseum + bierproeverij (degustatie)


Op mijn vriend zijn lijstje stond een bezoek aan het biermuseum en ik moet zeggen dat ik het zelf ook heel leuk vond. Het museum houdt rekenschap met de verschillende leerstijlen van de bezoekers. Je kunt namelijk met behulp van een IPad de informatie lezen, een videofragment kijken of naar de informatie luisteren via een koptelefoon. 



Als je in België bent dan moet je natuurlijk een pintje drinken. Het leuke aan het biermuseum is dat je het educatieve kan combineren met het aangename. Naast het kopen van een kaartje voor het museum kun je ook een kaartje kopen met een degustatie. Voor de degustatie krijg je 3 muntjes en kun je na het museumbezoek plaatsnemen in de degustatieruimte. Dit hoeft niet direct na het museumbezoek maar mag ook later op de dag.

In de degustatieruimte ligt een bierkaart en kun je een keuze maken uit 16 verschillende soorten bieren. Zorg wel dat je van tevoren wat hebt gegeten (hadden wij dus niet gedaan).
Je kunt trouwens ook frisdrank bestellen.

 

Picknicken in het park

Brugge heeft een aantal leuke parken waar je gezellig kunt zitten en picknicken. Zelf vond ik het Minnewaterpark erg gezellig.  


Juliette's

De lekkerste koekjes koop je bij Juliette's volgens mijn schoonzusje en de rest van haar familie. Mijn schoonzusje is helemaal verzot op de speculoos die ze daar verkopen en de koekjes met een roze streep (frambozenkoekjes). Natuurlijk hebben we voor haar een aantal koekjes meegenomen en voor ons zelf kochten we een zak me verschillende soorten koekjes. 


Naast koekjes verkoopt Juliette's ook kookboeken.


Misschien ook leuk om te lezen:



Weekendje Belgische kust




Snelle Belgische wafels met rabarber-aardbeiencompote 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten