Translate

Zoeken in deze blog

maandag 10 oktober 2016

Recept: bananenijs met een topping


Zoals jullie weten heb ik eindelijk ontdekt hoe lekker ijs is van 100% bananen. Natuurlijk ben ik wel gaan experimenteren met het recept. Wil je een keer bananenijs met een andere twist? Hieronder een paar suggesties.

Het basisrecept voor 100% bananenijs vind je hier


Bananenijs met een topping van walnoten en honing

Maak het bananenijs volgens het basisrecept. Hak een paar walnoten is grove stukjes. Leg de walnoten op de bananenijs en druppel er nog wat honing overheen.
 

Bananenijs met een topping van gekarameliseerde walnoten

Schep 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel water in een pannetje. Roer het door. Verwarm het suikerwater totdat het een karamelkleur krijgt. Roer nu goed door. Zorg dat de karamel niet te donder wordt want dan smaakt het bitter. Zet het gaspit uit en roer de stukken walnoten door de karamel. Laat de gekarameliseerde walnoten afkoelen op een bakpapiertje.

Maak nu het bananenijs volgens het basisrecept. Breek tot slot de gekarameliseerde walnoten in stukjes en leg op het bananenijs.



Bananenijs met een topping van chocoladevlokken

Maak het bananenijs volgens het basisrecept. Schraap met een scherm mes of een kaasschaaf vlokken van de reep chocolade.


Bananenijs met een scheutje room

Dit idee is spontaan ontstaan omdat ik nog een klein restje room in de koelkast had staan. Voeg aan de plakjes bevroren banaan een scheutje room toe voordat je de keukenmachine of blender zijn werkt laat doen.


Bananen- frambozen ijs

Mijn favoriete variatie op bananenijs is bananen-frambozenijs. Voeg aan de bevroren banaan nog een handje frambozen toe. Dit mogen ook bevroren frambozen zijn. Laat de keukenmachine of blender nu zijn werk doen. Om het bananen- frambozenijs er nog mooier uit te laten zien kun je nog een framboos op het ijs leggen.

Heb jij nog een lekkere variant op het bananenijs? Voeg hieronder dan jouw recept toe bij opmerkingen.

Fijne week!


Liefs,

Lizzy♥ 



Misschien ook leuk om te lezen:  



Recept: 100% bananenijs



 Recept: appel bramen crumble

Geen opmerkingen:

Een reactie posten