Dit recept voor sinaasappel aardbei ijsjes is een voorbeeld dat zelf ijsjes maken echt heel makkelijk is. Nu het zo warm is en onze tweeling van bijna 1 jaar ook steeds meer interesse krijgt in ijsjes werd het de hoogste tijd om weer een nieuw ijsrecept te bedenken. Manlief is deze week helaas weer aan het werk, maar terwijl de jongens even sliepen konden mijn dochter en ik samen even ijsjes maken. Mijn dochter sneed de aardbeien doormidden (met een niet te scherpe mes natuurlijk) terwijl ik de schil van de sinaasappel af sneed. Meer stelt het maken van deze ijsjes eigenlijk niet voor:)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept voor sinaasappel aardbei ijsjes zonder suiker
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
400 gram aardbeien
2 handsinaasappels
Keukenmachine of staafmixer
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snijd de schil van de sinaasappel en snijd in grove stukken. Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien doormidden. Leg de aardbeien samen met ongeveer 200 gram sinaasappel in de keukenmachine en maal fijn of pureer met behulp van de staafmixer. Mijn bak van de staafmixer is niet super groot dus ik heb eerst de stukken sinaasappel gepureerd en daarna de aardbeien toegevoegd.
Vul nu de ijsvormpjes met het sinaasappel-aardbei mengsel en dan komt het moeilijkste gedeelte, namelijk wachten. Het duurt ongeveer 3 tot 4 uur voordat de ijsjes zijn opgestijfd.
Tips:
- Ik heb de ijsjes niet extra
gezoet, omdat de aardbeien al lekker zoet waren. Eventueel kan je nog
wat vloeibare honing toevoegen.
- Je kunt de handsinaasappels ook
vervangen door perssinaasappels. Voeg dan 200 mililiter sinaasappelsap toe
aan de gepureerde aardbeien en roer door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten