Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 22 augustus 2020

Recept: sinaasappelboter

Vandaag weer een simpel recept voor het maken van sinaasappelboter. Misschien heb je al door dat ik even in een receptenfase zit. De sinaasappelboter smaakt erg lekker op een nog warme plak zelfgebakken brood. Afbakbroodjes tellen natuurlijk ook mee als zelfgebakken broodjes hè;). 

Wij smeerden de sinaaasappelboter op de noten-vijgenbrood die we zelf bakten een paar weken geleden. Het recept voor noten-vijgenbrood hiervoor vind je hier.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: sinaasappelboter
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
1 biologische sinaasappel
250 gram ongezouten roomboter 

huishoudfolie
zout
rasp
citruspers

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de roomboter in blokjes en laat het iets zachter worden. Spoel de sinaasappel af en droog af met een schone theedoek. Raps het oranje gedeelte van de schil en voeg toe aan de roomboter. Snijd de sinaasappel doormidden en pers 1 helft van de sinaasappel uit. Voeg 1 eetlepel sinaasappelsap toe aan het boter.  Kneed de boter even door met je handen en rol er een worst van. Scheur een stuk huishoudfolie af en leg de boter in de huishoudfolie. Rol de boter nu strak in de huishoudfolie en leg de sinaasappelboter in de koelkast om op te stijven. Haal net voor het serveren de huishoudfolie er af en snijd de sinaasappelboter in plakjes.  De sinaasappelboter kun je gerust een paar dagen bewaren in de koelkast.



Misschien ook leuk om te lezen 

recept Vijgen jam confituur


Vijgenjam/ vijgenconfituur met sinaasappel en gember


recept noten vijgen brood


Recept noten-vijgen brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten