Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 16 juni 2020

Recept noten-vijgenbrood

Recept noten-vijgenbrood

Een paar geleden probeerde ik al een keer om een noten-vijgenbrood te maken. Ik gebruikte toen alleen volkorenmeel, maar dat was geen succes. Het brood werd toen te zwaar en het was eigenlijk niet fijn om te eten.
Ik ben nog wat aan het experimenteren geweest om de noten-vijgenbrood lekkerder te krijgen. Ik ben volkorenmeel gaan mengen met bloem om het noten-vijgenbrood wat lichter te krijgen. Hieronder ons lievelingsrecept.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: noten-vijgenbrood  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
200 gram volkorenmeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zout
7 gram gedroogde gist
300 ml lauw water
9 vijgen
130 gram gemengde noten
kom
theedoek of huishoudfolie
bakpapier
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zeef beide bloemsoorten boven een kom. Voeg het zout toe en roer door. Maak een kuiltje in het midden en giet hier het water in. Strooi daarna het gist in het water Meng het door elkaar en kneed tot een soepel deeg. (Meng niet het water en gedroogde gist van te voren want dan krijg je een rare substantie.)

Strooi wat bloem in een kom en leg het brooddeeg in de kom. Dek af met een stukje huishoudfolie of met een vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plek. 

Recept noten-vijgenbrood

Snijd de vijgen in reepjes. Kneed het deeg even door en voeg dan de noten en vijgen toe. Kneed verder en zorg dat de noten en vijgen verdeeld zijn over het deeg. De noten kan je van te voren in grove stukken hakken maar dat hoeft niet. Leg het bakpapier op een bakplaat en leeg de noten-vijgenbrood er op. Laat de noten-vijgenbrood nog 20 minuten rijzen op een warmen plek. 

Recept noten-vijgenbrood

Verwarm de oven voor (175 graden hete lucht of 200 graden elektrisch). Bak de noten-vijgenbrood in ongeveer 25 a 30 bruin en gaar. Het noten-vijgenbrood is gaar als je een hol geluid hoort als je op de onderkant van het brood klopt. Zelfgemaakte sinaasappelboter smaakt heerlijk op de noten-vijgenbrood. Het recept vind je hier

Recept noten-vijgenbrood



Misschien ook leuk om te lezen:



Vijgenjam/ vijgenconfituur met sinaasappel en gember







Geen opmerkingen:

Een reactie posten