Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 3 juni 2020

Tajine recept: kippendijen met abrikozen, pistachenoten en aardappel


Tajine recept: kippendijen met abrikozen, pistachenoten en aardappel

Vandaag een recept om te maken in een tajine. Ik denk dat het al wel 10 jaar geleden is dat ik een tajine van mijn vriend heb gekregen voor mijn verjaardag. Tot nu toe had ik niet echt een lekker recept om in de tajine te maken. De tajine stond daarom vooral stof te vangen.

Gelukkig hebben we nu een recept gevonden die we echt lekker vinden. Ik heb het recept ook al gemaakt met vijgen in plaats van abrikozen, maar wij vonden dit minder lekker. Mocht je geen tajine hebben dan kan je het recept ook maken in een hapjespan met deksel. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tajine recept: kippendijen met abrikozen, pistachenoten en aardappel - 2/3 personen 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

120 gram abrikozen
2 uien
2 teentjes knoflook
380 gram kippendijen
olie
honing
500 gram (winter)wortel
500 gram aardappels
1 theelepel komijnzaadjes 
3 theelepels Ras el Hanout
1 theelepel paprikapoeder
1//2 theelepel citroengras
150 ml water
tajine of hapjespan

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de kippendijen in grote stukken. Meng 1 eetlepel olie met een flinke scheut honing en 2 theelepels Ras el Hanout.  Meng de kippendijen met de marinade en laat, het liefst, minimaal een uur marineren in de koelkast. Eventueel kan je het marineren achter wegen laten.

Spoel de tajine af met water en droog af met een theedoek. Zet de hitteverdeler op de gaspit en zet hierop de tajine. Verhit een flinke scheut olie in de tajine en bak hierin de kippendijen. Om te controleren of de tajine heet genoeg is leg ik altijd een stukje ui in de olie. Zodra de ui begint te bakken is de tajine heet genoeg en kun je de kippendijen toevoegen. Bak de kippendijen rondom aan. Snijd intussen uien en knoflook fijn.

Haal de kippendijen uit de tajine en verhit opnieuw een scheut olie. Bak de uien samen met de knoflook totdat de uien glazig worden. Schil intussen de aardappels en snijd in blokjes. Schrap de wortels en snijd ook in blokjes. 

Voeg de kippendijen toe aan de uien en knoflook. Voeg nu ook de blokjes wortel, aardappel, de abrikozen, 1 theelepel Ras el Hanout, 1 theelepel paprikapoeder en een halve theelepel citroengras toe. Roer alles goed door. Voeg ongeveer 150 ml water toe zodat de kippendijen net onder staan. Zet de deksel er op en breng aan de kook. Laat minimaal 30 minuten sudderen met de deksel op de tajine. Voeg de laatste 10 minuten de pistachenoten toe. 

Tajine recept: kippendijen met abrikozen, pistachenoten en aardappel




Misschien ook leuk om te lezen

Frisse salade met sinaasappel, feta en olijf




Eierkoektaartjes met vers fruit en slagroom



Geen opmerkingen:

Een reactie posten