Zelfs in mijn mini stadsmoestuin konden we afgelopen weekend heel wat peultjes en sugarsnaps oogsten.Ik moest wel even nadenken wat we van de peultjes en sugarsnaps konden maken, want normaal gesproken koop ik deze groenten nooit.
Peultjes en sugarsnaps associeer ik met de oosterse keuken. Hierdoor kwam ik op het idee van sesamolie, wokken en kokos. Hieronder het recept.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: sugarsnaps en peultjes met geroosterde kokos
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sugarsnaps en/of peultjes
Recept: sugarsnaps en peultjes met geroosterde kokos
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sugarsnaps en/of peultjes
geraspte kokos
2 eetlepels sesamolie
(wok)pan
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 eetlepels sesamolie
(wok)pan
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rooster de kokos in een droge hete (wok)pan. Het mag licht bruin verkleuren. Strooi de kokos op een bord. Rasp de groene gedeelte van de limoenschil. Voeg de schil samen met een snufje zout toe aan de geroosterde kokos.
Verhit in een wokpan de sesamolie. Voeg de peultjes en sugarsnaps toe en wok in 3 minuten gaar. Serveer de peultjes en sugarsnaps samen met de geroosterde kokos.
Misschien ook leuk om te lezen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten