Translate

Zoeken in deze blog

zondag 28 juni 2020

Recept chocoladebrood zonder rijzen/ gist



Als je op zoek bent naar een recept voor chocoladebrood dat je snel kunt maken dan word je blij van dit recept. Mijn recept voor chocoladebrood bevat namelijk geen gist waardoor je het chocoladebrood niet hoeft te laten rijzen. In plaats van gist gebruik je natriumcarbonaat, ook wel bekend als bakingsoda.

Ik maakte dit recept voor chocoladebrood afgelopen zondag voor Vaderdag. Een avond van te voren had ik alle ingrediënten al klaargezet waardoor ik in 5 minuten het deeg voor het chocoladebrood klaar had. Het enige wachten is dan nog tot het brood is bruin gebakken in de oven. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: chocoladebrood zonder rijzen/ gist 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
120 gram chocolade 
500 gram tarwebloem 
2 theelepels bakingsoda (natriumbicarbonaat)
3/4 theelepel zout 
400 ml yoghurt
kom
bakblik
ovenpapier
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de chocolade in stukken. Meng de bloem met het zout en de bakingsoda. Voeg de yoghurt en de chocolade toe. Meng tot een plakkerig deeg. 

Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg in maximaal 1 minuut tot een bal. Let op; het deeg blijft plakkerig. 

Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg het deeg er op. Snijd een diep kruis in het deeg (minimaal de helft doorsnijden). Voor een rustieke uitstraling kun je nog wat bloem over de chocoladebrood heen strooien. Wees niet te royaal met de bloem want daar wordt het brood niet lekkerder van. 

Bak het chocoladebrood in 45 minuten gaar. Om te checken of je chocoladebrood gaar is kun je op de onderkant kloppen. Als het hol klinkt dan is het chocoladebrood gaar




Misschien ook leuk om te lezen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten