Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 12 juni 2020

Geef een prentenboek cadeau: Woeste Willem

Geef een prentenboek cadeau: Woeste Willem

Vanochtend om 6 uur (!) kreeg ik de tip dat vanaf vandaag (12 juni) het boek Woeste Willem maar €2,50 kost. Samen met een aantal collega's zit ik in een groepsapp #Teamnosleep.  Allemaal moeders met kindjes die op tijd wakker zijn dus vandaar ook het vroege bericht. 

Inmiddels weet ik dat het initiatief van deze actie komt van de leesbevorderingsprogramma 'Geef een prentenboek cadeau'. De achterliggende gedachte van deze actie is dat een boek voor een klein bedrag te koop is zodat je hem cadeau kunt geven aan jezelf of aan een ander. De initiatiefnemers achter 'Geef een prentenboek cadeau' vinden het belangrijk dat alle kinderen kunnen opgroeien tussen boeken.

Ik kan me erg vinden in het idee dat elk kind een boek op zijn boekenplank verdient. Op vrijdagochtend gaan we altijd met z'n allen naar de markt. (Nou ja, op dit moment betekent dit dat mijn vriend en dochter naar de markt gaan en ik met de tweeling een rondje loop zodat we niet de hele markt overnemen als gezin.) Op de terugweg van de markt ben ik direct ook even boekhandel Van der Velde binnen gelopen. Ik heb 4 boeken gekocht waarvan ik er 2 heb gedoneerd. Boekhandel Van der velde Groningen doneert de geschonken boeken aan de Voedselbank Groningen. Bijna alle boekhandels doen mee aan de actie, maar niet overal is het mogelijk om een boek te doneren. Op de website van
Geef een prentenboek cadeau kun je vinden bij welke boekhandels je ook een boek kunt doneren voor het goede doel.

Boek Woeste Willem

Het boek Woeste Willem is geschreven door Ingrid en Dieter Schubert. Het verhaal gaat over een mopperige piraat die het liefst alleen wil zijn en iedereen wegjaagt. Dit verandert als hij het jongetje Frank ontmoet.


Geef een prentenboek cadeau: Woeste Willem

Ik heb het verhaal inmiddels 1x voorgelezen aan mijn dochter van 2 en ze vond het een leuk verhaal. Het stukje over het zeemonster vond ze een beetje spannend, maar aan de andere kant ook wel weer heel interessant. 

Geef een prentenboek cadeau: Woeste Willem

Geef een prentenboek cadeau: Woeste Willem



Misschien ook leuk om te lezen

Informatie creche kinderopvang wennen


eierkoektaartjes met fruit




Geen opmerkingen:

Een reactie posten