Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 7 augustus 2020

Koude komkommersoep met munt

Recept komkommersoep
Vandaag een recept voor een koude komkommersoep. De komende dagen blijft het heet. Ik vind het dan altijd zoeken wat we dan moeten eten. Meestal hebben we allemaal niet echt trek met warm weer, maar je moet toch 'iets' eten. Voor onze tapasavond gisteravond maakte ik deze komkommersoep. Lekker fris en je hoeft geen vuur aan te hebben om deze soep te bereiden. De komkommersoep is geen hoofdmaaltijd, maar met een stokbroodje of een snelle couscoussalade ben je een aardig eind op weg toch?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: koude komkommersoep 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
1 grote komkommer
1 biologische citroen
1 lente-ui
1 mini knoflookteen of een halve knoflookteen
2 takjes munt
zout/ peper
keukenmachine of staafmixer
schilmes of dunschiller/ kaasschaaf
mes
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spoel de komkommer af.  Haal de schil van de komkommer met behulp van een mes of een dunschiller. Met een kaasschaaf lukt dit ook goed. Snijd de komkommer in grove stukken. Leg de stukken komkommer in de keukenmachine of pureer fijn met een staafmixer. Het handigste is om niet alle stukken komkommer in 1x te pureren maar om dit in gedeelten te doen. 

Spoel de citroen af en dep droog met een theedoek. Rasp de helft van het gele gedeelte van de citroenschil (zest). Voeg toe aan de gepureerde komkommer. Pers een halve citroen uit en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de gepureerde komkommer. Voeg de blaadjes van de takjes munt en het teentje knoflook toe. Snijd de bosui grof en voeg ook toe. Voeg nog een snufje zout en peper naar smaak toe. Pureer alles nog 1 keer door en zet tot gebruik in de koelkast. De komkommersoep kan goed van te voren worden gemaakt. De komkommersoep wordt alleen maar lekkerder van smaak, omdat de smaken sterker worden.

Tips:
- De komkommersoep is ook erg lekker met een schepje yoghurt er door heen. 
- Bosui kan je meestal alleen als bos kopen. Je houdt de bosui langer goed door het in een vochtige theedoek te wikkelen en dan in de koelkast te leggen.

Koude komkommersoep zonder koken


Misschien ook leuk om te lezen



Recepten overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten