Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 15 oktober 2016

Fotodagboek september


Ik kwam er net achter dat ik in september niet heel veel foto's heb gemaakt en eigenlijk ook niet zo veel heb gedaan. De start van het schooljaar was weer heftig (leer ik het dan ook nooit!),maar
gelukkig is dit inmiddels weer beter en heb ik volgende week al weer vakantie. 

Ik vond nog wel een paar leuke foto's van augustus die ik nog niet met jullie had gedeeld. Het fotodagboek van augustus heb ik namelijk overgeslagen, omdat we bijna de hele maand in Peru en Bolivia waren. De laatste week van augustus had ik wel wat foto's gemaakt en die heb ik nu in het fotodagboek van september gezet. 

Experiment 

Het heerlijke van de zomervakantie vind ik altijd dat je toekomt aan dingen waar je normaal geen tijd voor hebt. Al heel lang wou ik testen of het lukt om uit een avocadopit een avocadoplant te kweken. Op de markt kocht ik een biologische avocado en daar stak ik 3 satéprikkers in zodat de avocadopit bleef hangen in het glas. Inmiddels is de pit helemaal gescheurd en zie ik de eerste wortel groeien. Volgende maand meer over mijn avocadopitexperiment.

advocadopit

Noorderzon 

Toen we terugkwamen van vakantie was het leukste festival van Groningen al weer begonnen, Noorderzon!  Het was prachtig mooi weer dus het was superdruk op Noorderzon. Ik had die week nog behoorlijk last van een jetlag, maar op woensdag heb ik even gezellig samen met mijn vriend een biertje gedronken en op zaterdagavond was ik nog samen met een vriendin naar Noorderzon geweest. Helaas begon het die avond heel hard te regenen en onweren. Eerst probeerden we nog te schuilen, maar we werden alsnog super nat. Op onderstaande foto staan mijn vriendin en ik te schuilen onder een boom met een sjaal over ons hoofd:) 
 
Regen Noorderzon

Prachtig kunstwerk dat op Noorderzon te bewonderen was. 

Kunstwerk Noorderzon

Koken & de markt

Op 1 januari doe ik het eigenlijk nooit, maar in de zomervakantie maak ik altijd wel goede voornemens. Op mijn lijstje voor dit jaar staat veel nieuwe recepten uitproberen en elke week naar de markt. Tot nu toe is dit nog steeds gelukt behalve afgelopen weekend omdat ik ziek was. Op de Ommelander markt kocht ik deze prachtige biologische tomaatjes.
 
biologische tomaatjes

En ik kocht een ook een stuk zeep. In mijn zoektocht naar een groener leven denk ik erover na om plastic douchegelflessen misschien te gaan vervangen door een ouderwets (verpakkingsvrij) stuk zeep. Het bevalt mij eigenlijk heel goed. Je doet lang met een stuk zeep en het ruikt heerlijk. 

handzeep

Op de zaterdagmarkt kocht ik deze fleurige herfstasters. De bloemen stonden meer dan 2 weken.

herfstasters

Ook kocht ik op de markt voor een klein prijsje vijgen. Ik maakte hiervan vijgenjam en vijgenchutney.   


vijgenchutney
vijgenjam - vijgenconfituur

En natuurlijk mislukte er ook weleens wat. Het had aardappelgratin met ansjovis moeten worden, maar de schotel werd niet gaar. Toen maar besloten om de aardappels op te bakken in een pan, maar het was gewoon heel vies.


Mooi weer

Wat hebben we afgelopen maand nog kunnen genieten van de zon. In augustus gingen we zelfs na het werk nog picknicken en zwemmen, maar de zon ging helaas al wel snel weer weg. Je merkt dan toch dat de herfst begint te naderen.


Tijdens onze fietstocht naar Garnwerd kocht ik aan de weg nog heerlijke appeltjes. 


 

De solarlampen konden regelmatig naar buiten en ook kocht ik nog een nieuw solar lampjesstring met uilen.   

   


 Ook maakte ik voor het eerst ijs van alleen banaan. 

 


Laatste oogst

De laatste groentes konden deze maand ook worden geoogst en ik zaaide zelfs nog spinazie, rucola en veldsla. Lees ook mijn blogbericht moestuinupdate september 2016 hierover.



 

Van de kleine courgetteoogst maakte ik een courgettecake uit het kookboek Eten uit de moestuin. Ik had zelf nooit kunnen bedenken om courgette te verwerken in cake, maar het was echt heerlijk. 


 
Herfst

En ook werden de eerste tekenen van de herfst zichtbaar afgelopen maand.



Bj een bouwmarkt kocht ik een lampionplantje, maar helaas blijken ook insecten en slakken van dit plantje te houden. Met behulp van eierschalen probeer ik het plantje te beschermen en er komen gelukkig een paar nieuwe blaadjes aan inmiddels.  



Niet echt een teken van de herfst maar bij ons staan wel weer steeds vaker kaarsen te branden. Per ongeluk had ik de kandelaar onder de tafellamp gezet. De lamp doet het nog, maar er zit wel een gat in. Oeps!



 
Niet alle berichten kunnen lezen afgelopen maand? Hieronder een overzicht van de berichten die zijn verschenen in augustus en september.




 

Recept: fruitige tiramisu met perzik en limoncello

Recept: ijs van 100% bananen



#Groener doen #5 #solarlampen in huis
  


Limoncello prosecco cocktail



Recept: vijgenjam/ vijgenconfituur met sinaasappel en gember  



 
Moestuinupdate september 2016



Geen opmerkingen:

Een reactie posten