Translate

Zoeken in deze blog

maandag 23 mei 2016

Recept snelle Belgische wafels met rabarber- aardbeien compote



Ik neem mij altijd voor om zo lang mogelijk in de relaxte vakantiestemming te blijven, maar voordat ik het weet ben ik dit gevoel weer kwijt en ben ik weer druk met van alles en nog wat. Misschien ook wel goed, want anders zou ik denk ik elke dag te laat op bed gaan en constant te laat op het werk komen:)

Natuurlijk is het wel goed om af en toe even terug te denken aan de vakantie. Om even weer in de relaxte Belgische stemming te komen bakte ik afgelopen weekend daarom Belgische wafels. De wafels zijn gemakkelijk te maken volgens echt Belgisch recept. Ik heb het recept namelijk gekregen van mijn schoonzusje uit België en zij heeft het weer van haar moeder gekregen. Een familierecept dus. 

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed recept voor Belgische wafels en deze wafels waren echt heerlijk. Het recept wil ik daarom graag met jullie delen. Bij de wafels serveerde ik een compote van rabarber en aardbeien. Echt groente en fruit van het seizoen en nu volop verkrijgbaar. 

Voor de rabarber-aardbeien compote gebruikte ik 700 gram rabarber en 500 gram aardbeien, maar je kunt ook prima meer aardbeien gebruiken of juist minder rabarber. De rabarber-aardbeien compote die je overhoudt kun je in een schoon potje bewaren in de koelkast. 

Geen geleisuiker in huis? Je kunt ook prima compote maken met gewone suiker. Het voordeel van geleisuiker is dat de compote iets dikker wordt. Wel zin in wafels, maar niet in het maken van de rabarber-aardbeien compote? Geen nood! Serveer dan bij de wafels alleen een paar verse aardbeien. De wafels zijn trouwens ook erg smakelijk met alleen een beetje poedersuiker.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: Belgische wafels met rabarber-aardbeien compote - 16 stuks 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Rabarber-aardbeien compote:
- 700 gram rabarber (ongeschild)
- 500 gram aardbeien 
- 2 eetlepels (gelei)suiker  
- pan 

Belgische wafels: 
- 400 gram zelfrijzend bloem
- 400 milliliter melk
- 4 eieren 
- 125 gram suiker
- 120 gram roomboter 
- 2 zakjes vanillesuiker
- poedersuiker
- slagroom 
- mixer 
- kom
- wafelijzer 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schil de rabarber en snijd het in stukken van ongeveer 3 centimeter. Meng de rabarber met de suiker en leg de rabarber in een pan. Voeg een klein beetje water toe. De bodem van de pan moet net bedekt zijn. Breng de rabarber aan de kook. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Voeg de aardbeien toe als de rabarber 10 minuten heeft gekookt en laat de aardbeien nog 8 minuten meekoken. Laat de rabarber-aardbeien compote afkoelen.  

Splits de eieren en zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Klopt de eiwitten stijf. Roer de bloem, melk en eierdooiers door elkaar. Smelt de boter en voeg samen met de suiker en het vanillesuiker toe aan het bloemmengsel. Voeg tot slot de eiwitten toe. 

Breng het wafelijzer op temperatuur. Vul het wafelijzer met de mix.

Verwarm een groot bord. Dit kun je doen door een groot bord onder de kraan af te spoelen en nat in de magnetron te zetten. Verwarm het bord door het op de hoogste stand 1 a 2 minuten te verwarmen. Droog het bord af indien nodig. Je kunt ook meerdere borden tegelijk verwarmen.

Leg de wafels op het bord en strooi er wat poedersuiker overheen. Serveer de wafels met de rabarber-aardbeien compote en eventueel een toefje slagroom. 

Tips:
- Wafels kun je prima invriezen. Als je zin hebt in een wafel dan haal je een wafel uit diepvries en warm je de wafel op in de magnetron, in een koekenpan met een beetje boter of in de oven op 180 graden. 
- Wil je minder suiker eten? Laat dan de kristalsuiker weg in dit recept. De wafels smaken nog steeds heerlijk met compote en zonder kristalsuiker.  


Misschien ook leuk om te lezen:




Weekendje Belgische kust


Kruidige stoofpeertjes met hangop


Geen opmerkingen:

Een reactie posten