Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 27 augustus 2021

Recept: zwarte bessen limonade

zwarte bessen limonade

Vorige week plaatste ik een recept voor het maken van appel zwarte bessen sap. Inmiddels weet ik dat je van zwarte bessen ook heerlijke limonade kunt maken. Sommigen mensen vinden het zelfs naar cassis smaken. Wil je wel limonade maken maar heb je geen zwarte bessen? Hier vind je een recept voor het maken van limonade. 

Voor het toevoegen van suiker heb ik een percentage van 60 procent aangehouden. Als je zelf minder of meer zwarte bessen hebt dan kun je onderstaande genoemde hoeveelheid zelf aanpassen. 

Hoe je een glazen fles of pot kunt schoonmaken vind je hier

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: zwarte bessen limonade 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------  
223 gram zwarte bessen zonder takjes
paar bladeren van de zwarte bessenstruik

35 gram water (bodem bedekt)
78 gram suiker
zeef/ neteldoek of theedoek (schoon;gewassen zonder wasverzachter)
pan
schone glazen fles of glazen pot

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spoel de zwarte bessen af en doe de bessen in een pan. Voeg het water toe. De bodem van de pan moet net bedekt zijn. Wees niet te zuinig met water want anders wordt het siroop uiteindelijk te dik. Zet de bessen op en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Kneus de bessen even tijdens het koken zodat er zo veel mogelijk sap vrijkomt. Gebruik eventueel een vlammenverdeler als de zwarte bessen te hard koken. 

Zeef nu de bessensiroop door een zeef op bijvoorbeeld een maatbeker of pan te zetten. Doe de gekookte bessen erin en druk aan met de achterkant van een lepel. Een andere optie is om de gekookte bessen een nacht te laten staan in een neteldoek of theedoek. Knijp de doek de volgende ochtend dan goed uit zodat je zo veel mogelijk sap overhoudt. 

Doe de bessensap in een pan en voeg het suiker toe. Roer door en verhit totdat het suiker is opgenomen.  Giet de zwarte bessen siroop in een glazen fles of pot. 

Het overgehouden pulp heb ik nu weggegooid, maar ik ga nog zoeken naar een andere bestemming. Heb jij nog ideeën?

 
 


Misschien ook leuk om te lezen 
 



Jampotten schoonmaken
 

 
Dit bericht bevat een affiliate link. Als je iets koopt via deze link dan krijg ik daar een klein percentage van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten