We wilden de zwarte bessen eigenlijk laten hangen aan de struik want we vonden ze helemaal niet lekker. Door een enthousiast bericht van iemand op Instagram ben ik het toch gaan proberen om recepten te maken met zwarte bessen. We maakten zwarte bessen limonade en ook appel zwarte bessen sap. Hieronder het recept om zelf ook appel zwarte bessen sap te maken.
Tip, zwarte bessen hebben een sterke smaak. Je kunt ook eerst een deel van de
zwarte bessen door de sapcentrifuge doen en daarna de appels.
Proef de sap dan even en eventueel kun je daarna nog wat meer zwarte bessen toevoegen tot
het sap de gewenste smaak heeft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: appel zwarte bessen sap (+/- 700 ml sap)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 appels
200 gram zwarte bessen
Sapcentrifuge
Schilmes
Maatbeker
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spoel de appels af en snijd in parten. De klokhuizen hoef je niet te verwijderen.
Zet de maatbeker onder het kraantje van de sapcentrifuge.
Doe de zwarte bessen door de sapcentrifuge en daarna de appels. De takjes van de bessen kun je eraan laten zitten.
Het lekkerste is om het appel zwarte bessen sap direct te serveren of bewaar het sap afgedekt in de koelkast.
Misschien ook leuk om te lezen
Kijk- en zoekboek Op de boerderij
Geen opmerkingen:
Een reactie posten