Translate

Zoeken in deze blog

maandag 16 mei 2016

Fotodagboek april


Wat zijn we de maand mei toch goed begonnen! Heel veel zonnestralen en warme temperaturen. Zelf waren we een paar dagen naar de Belgische kust. We hebben echt super genoten en binnenkort zal ik hier een blogbericht
over schrijven. Dit weekend is het helaas weer kouder, maar wel weer een extra lang weekend. Voor zonnebaden is het waarschijnlijk te fris, maar met een boek en een kop thee op de bank liggen is toch ook heerlijk? 
 
Een nieuwe maand betekent ook een terugblik op de vorige maand die niet zo zonnig was helaas. Af en toe vond ik het behoorlijk spannend of al mijn gezaaide groente het zou overleven.
Wat een regen en hagel is er gevallen. De moestuinbak lag soms helemaal vol met hagel. De doperwten leken er wonder boven wonder weinig last van te hebben, maar de rode bietjes waren echt beschadigd. Gelukkig groeien de bietjes inmiddels weer goed.


Afgelopen maand schreef ik ook weer een update over de ontwikkelingen in mijn stadsmoestuin. Mijn tuin kwam de afgelopen weken helemaal weer tot leven en ik zaaide spinazie, rucola, wortels, prei, Orach Red Ruby, bosui, rode bietjes, peterselie, dille, oregano en basilicum. Bij de Ommelander markt kocht ik slaplantjes en Ulluco. Nieuwsgierig wat Ulluco zijn? Het blogbericht vind je hier


Niet alleen mijn moestuin, maar de gehele natuur werd in april steeds mooier. Tijdens het wandelen maakte ik onderstaande foto's. 

 

Tijdens het wandelen kwamen we toevallig op De zeldzaam mooi markt terecht. Mijn vriend zag gelukkig, toen we schuilden voor de regen, onderstaande prachtige stoelen. Na even nagedacht te hebben, kwamen we tot de conclusie dat deze stoelen perfect passen in ons huis. Uiteindelijk hebben we twee blauwe en twee groene stoelen gekocht. De stoelen komen uit Thailand en worden in Thailand alleen gebruikt voor trouwerijen en feesten. De overige tijd staan de stoelen in de schuur te wachten op het volgende feestje. Bij ons hebben de stoelen een mooi plekje in de woonkamer gekregen.


Ook was ik super blij met mijn bestelde Geluk in een doosje. Ik bestelde dit doosje via de website gelukineendoosje.com Aangezien je leuke dingen moet delen bestelde ik ook direct een doosje voor een vriendin. Wat geluk in een doosje precies is en wat er in mijn pakketje zat lees je hier
 

Samen met mijn collega en onze beide klassen organiseerden we een high tea. De studenten hadden een lijst gemaakt met wie wat zou meebrengen. Zichzelf hadden ze de makkelijke dingen gegeven en wij mochten kiezen tussen het maken van scones, sandwiches of een hartige taart;) Van een collega die ook gek op koken en bakken is had ik een recept voor scones gekregen en zo stond ik 's ochtends om 07:00 uur al scones te maken. Scones zijn trouwens super makkelijk te maken en erg snel klaar. Aanrader dus. Hieronder het recept van mijn collega: 

250 gram zelfrijzend bakmeel, 2,5 theelepel bakpoeder, o,5 theelepel zout, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 75 ml melk, 1 ei en 50 gram boter.   

Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.  
 
Zeef het bakmeel, bakpoeder en zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Boter met twee messen door de bloem in stukjes snijden. Ei met melk loskloppen. Bewaar een ½ eetlepel en voeg de rest bij het bloemmengsel. Kneed het bloemmengsel nu tot een samenhangende bal. Rol het deeg tot een lap van ongeveer 2.5 cm dik. Uit het deeg ongeveer 8 rondjes steken. Doorsnee 6 cm. Deze op het bakblik leggen en met de rest van het eimengsel bestrijken. De scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken en ze uit de oven op een rooster laten afkoelen.

Bij een scone hoort natuurlijk clotted cream en lemon curd. Ik maakte clotted cream van 125 room en 250 gram mascarpone.


Lekker smullen kun je ook bij Anat. Sinds een jaar zit dit café nu aan de rand van het Noorderplantsoen en je kunt hier heerlijk ontbijten, lunchen of genieten van koffie met gebak. Alles wat hier wordt geserveerd is
100% plantaardig (veganistisch), volledig biologisch en duurzaam, suikervrij. 

Op mijn lijstje stond al heel lang dat ik graag een bezoek wou brengen aan Anat, maar op een of andere manier kwam het er alleen nooit van. Afgelopen maand zijn we geweest en ik ben fan. Mijn vriend en ik bestelden beiden een cappuccino met amandelmelk en een heerlijke plak cake met lavendel. 


 
In april hadden we ook nog een paar feestjes en gingen we het eten in ons lievelingsrestaurant. Koningsdag was helaas koud en er viel ook veel regen die dag. 's Ochtends waren we even naar de markt op de singels gelopen en bij de Nassauplein. Hierna ben ik lekker op de bank gekropen met een tompouce.

Op 30 april werd mijn vriend 30. Om dat te vieren gingen we samen met mijn ouders eten in ons lievelingsrestaurant De Markies. Dit restaurant zit vlak bij ons huis en wat je daar ook besteld, het is lekker! Dit keer ging we voor het 5-gangen Lente menu. 



Natuurlijk hielden we ook nog een klein feetje met vrienden en familie. Ik maakte opnieuw scones en citroen brownies. Het recept voor citroenbrownies vind je hier

 
Tot slot heb ik afgelopen maand eens kritisch gekeken naar alle cosmeticaproducten die ik gebruik. Het bleek helaas dat ik nog best veel merken gebruik die niet dierproefvrij te zijn. Het artikel dat ik schreef over dierproefvrije make-up vind je hier



Misschien ook leuk om te lezen
 




Fotodagboek maart





Snelle en gemakkelijke kaasfondue van camembert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten