Translate

Zoeken in deze blog

maandag 7 november 2016

Fotodagboek oktober


En weer een maand voorbij... wat gaat de tijd toch snel. De feestdagen beginnen nu echt te naderen. Ik ben al aan het experimenteren geweest met pepernoten om een toetje te bedenken voor sinterklaasavond. Het recept komt volgende week online.



Herfst

We hebben afgelopen maand nog een paar heerlijke zonnige dagen gehad maar de herfst is nu ook wel echt aanwezig.

 
Super trots dat we pas op 6 oktober voor het eerst de verwarming  aan hadden. Brrrr.. 17 graden is echt te koud.


Ik vind de herfst echt prachtig, maar ik moet echt wennen aan de wintertijd. Ik heb er zelfs zo'n last van dat ik sinds vorig jaar een speciale lamp heb. Nog een paar weken en dan is de korte dag van het jaar weer geweest! Nu we meer binnen zitten heb ik wel meer tijd voor creatieve projectjes. Een paar jaar geleden kocht ik op de Herders fair in Balloo een viltpakket om pompoentjes mee te maken. Ik had nog nooit eerder iets gemaakt van vilt, maar hieronder het resultaat. 

Sapcentrifuge

Extra vitamientjes zijn altijd goed. Ik ben echt super blij met de sapcentrifuge die ik kocht bij de Aldi. We maken nu elke zondag een lekker vers sapje. Ik heb wel een tijdje getwijfeld of ik niet beter een sapcentrifuge kon kopen van een duurder merk, maar tot nu toe zijn we er erg tevreden over het apparaat van de Aldi. De sapcentrifuge is trouwens makkelijk schoon te maken en sommige onderdelen mogen zelfs in de vaatwasser. Tip, verwijder wel de harde stukken van een ananas. Het apparaat kan hier niet tegen.


Keuken

De sapcentrifuge heeft de ananas gelukkig overleeft, maar de wasmachine ging wel stuk helaas. We hebben de afgelopen maand dan ook heel wat minuten voor onze oude wasmachine gelegen om te kijken wat er precies aan de hand was en of we het nog konden maken. Gelukkig hebben we inmiddels een nieuwe wasmachine gekocht. 


De oven begint inmiddels ook rare geluiden te maken. Ik ben bang dat we volgend jaar ons spaargeld moeten gebruiken voor een nieuwe keuken in plaats van een verre reis. Wel super leuk om nu te gaan brainstormen over hoe onze nieuwe keuken er uit moet gaan zien. Onderstaande foto stuurde een vriendin mij via Instagram. Zo grappig! De dag ervoor had ik dezelfde foto naar mijn vriend gestuurd. In onze nieuwe keuken willen we heel graag een oude werkbank plaatsen.


Vakantie

De herfstvakantie vind ik altijd een fijne vakantie om niet te veel te plannen. Samen met mijn moeder ben ik een dagje naar Amersfoort geweest. We hebben gezellig geshopt samen en heerlijk geluncht bij Coffee Corazon.

Samen mijn vriend ben ik nog een heerlijk weekendje weg geweest naar de Veluwe. Vrijdag konden we niet zo veel meer doen omdat mijn vriend wel gewoon moest werken. Op zaterdag hadden we fietsen gehuurd en hebben we heerlijk in de omgeving van Ellecom rondgefietst. We kwamen nog een kringloopwinkel tegen die we ongeveer hebben leeg gekocht. Wat een leuke spullen hadden ze daar. 


Op zondag hebben we een bezoek gebracht aan Het Kröller Muller museum. In eerste instantie wilden we onze auto buiten het park parkeren en dan vervolgens lopend naar het Kröller Muller museum gaan. We kwamen uiteindelijk terecht op de parkeerplek die 10 km van het museum lag dus toen hebben we toch maar een leenfiets gepakt. Echt een ideaal systeem! Ik was nog nooit eerder in het Kröller Muller museum geweest, maar ik vind het echt een aanrader. In het museum hangen onder anderen veel werken van Van Gogh en er is ook prachtige beeldentuin waar je heerlijk rond kunt lopen en prachtige kunstwerken kunt bewonderen.  

Oude bloeiende appelboom - Charley Toorop
Tekst bij schilderijen van Van Gogh
 

Avocado

Vorige maand had ik beloofd om deze maand een nieuwe update te geven over mijn avocado-experiment. Je moet wel geduld hebben om een avocadoplantje te kweken zeg! Na 8 weken wachten begon de eerste wortel te groeien. Inmiddels is ook de ontwikkeling van een 2e wortel te zien. Nu wachten totdat de bovenkant helemaal open knapt en er een plantje tevoorschijn komt. Hopelijk kan ik dit volgende maand met jullie delen. 


Instaswap

De hele maand stond ook in het teken van Instaswap. Geen idee wat Instaswap is? Lees dan mijn eerdere blog hierover. Je vindt het bericht hier. 

Ik vond het eerst heel lastig om iets te bedenken voor mijn swapmaatje. Gelukkig maakte ze een moodboard dus toen werd het wel iets makkelijker. Uiteindelijk heb ik altijd cadeautjes voor haar gekocht waaronder een emaillen beker en heb ik zelf een dromenvanger gemaakt. Het was nog super lastig om een ring te vinden voor de dromenvanger. Gelukkig kwamen we tijdens ons weekendje weg op de Veluwe een hobbywinkel tegen waar ze ringen verkochten. 

Wat er in mijn Instaswap zat kun je volgende maand lezen of kijk even op mijn Instagram-account lifeandlizzy_blog_


Veganwinkel

Groningen heeft sinds afgelopen maand een nieuwe aanwinst, namelijk de Vegansuper. Het is de 3e veganistische winkel van Nederland. Natuurlijk moest ik even een bezoekje brengen aan de veganistische supermarkt ook al ben ik niet veganistisch. Ik vind de Vegansuper er echt super mooi uitzien en ik kan mij voorstellen dat veel veganisten erg blij zijn met deze nieuwe winkel. Er is echt heel veel keus. Zelf kocht ik een puddingbroodjes en een pot pindakaas. De Vegansuper verkoopt namelijk pindakaas van De Pindakaaswinkel. De heerlijkste pindakaas die ik ooit geproefd heb. De pindakaas bevat geen kunstmatige toevoegingen en is niet met palmolie gemaakt. 

 



Misschien vind je dit ook nog leuk om te lezen:



Fotodagboek september


Review Eten uit de volkstuin 




Fijne week!


Liefs,


Lizzy♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten