Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 13 april 2019

Niet 1 maar 2: dubbel geluk❤


Joepie we krijgen gezinsuitbreiding en niet met 1 maar met 2 kindjes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel even geknipperd heb bij de eerste echo, maar inmiddels zijn we al aardig aan het idee gewend. Nou ja, af en toe vinden we het wel weer heel spannend maar dat zal vast er bij horen. 

Bij de eerste zwangerschap hadden het wel eens gehad over het krijgen van een tweeling. Nu waren we alleen maar bezig of er wel of niet een kloppend hartje zou zijn. We hebben namelijk al een paar keer een vroege miskraam gehad. De grote verrassing was dus niet 1 maar 2 kloppende hartjes❤❤

Medische indicatie

Tijdens ons bezoek aan de verloskundige werd er direct een bezoek geregeld in het ziekenhuis voor de week er na. Het was ook direct het laatste bezoek aan de verloskundige, omdat we nu een medische indicatie hebben en alle controles in het ziekenhuis plaatsvinden.

We hebben inmiddels, ben nu 16 weken zwanger, 3 bezoeken in het ziekenhuis gehad. 1 voor de echo en termijnbepaling bij de gynaecoloog, de intake bij de verloskundige en 1x controle bij de gynaecoloog.

Eeneiig of twee-eiig

Ze kunnen niet meer met zekerheid zeggen of het om een eeneiige of twee-eiige zwangerschap gaat, maar het lijkt op een twee-eiige. De baby's hebben namelijk een eigen placenta, een eigen vruchtzak en er is een dik tussenschot. Er is nog een kleine kans dat de eitjes al heel vroeg zijn gesplitst en het dus toch een eeneiige tweeling is.

Reacties omgeving

Het is wel grappig dat de reactie op onze tweelingzwangerschap te verdelen zijn in 2 reacties: mensen vinden het uniek en bijzonder of zijn in shock en weten even niet wat ze moeten zeggen. Heel veel mensen zijn ook jaloers omdat ze ook altijd een tweeling hadden gewild.

Wat mij erg is opgevallen is dat bij de eerste zwangerschap veel mensen gingen vertellen over hun eigen zwangerschap. Nu krijg ik vaak de vraag 'past dat wel in jullie huis' en vervolgens krijg ik hele leuke verhalen te horen over het samen slapen met broertjes en zusjes. Blijkt toch veel vaker voor te komen dan ik dacht.

Hoe gaat het nu?

Ik merk nu al dat de zwangerschap veel zwaarder is dan van onze dochter. Ik was veel misselijker de eerste weken en ook erg vermoeid. Ik vind dit wel lastig om te accepteren, omdat ik had verwacht dat juist de eerste weken wel mee zouden vallen. Mijn buik groeit ook hard. Gelukkig mag je bij een tweelingzwangerschap met 30 weken met verlof. Ook heeft de gynaecoloog al aangegeven dat ik er rekening mee moet houden dat ik rond 20-23 weken minder moet gaan werken. Vorige week voelde ik mij voor het eerst beter maar sinds afgelopen weekend heb ik steeds meer last van mijn buik. Ik vermoed dat de banden aan het oprekken zijn en ik weer last heb van bekkenpijn.



Misschien ook leuk om te lezen




Waarom het huren van een lutje pot voor een opluchting zorgde





Frisse salade met sinaasappel, feta, bosui en olijf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten