Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 7 mei 2019

Waarom ik opnieuw meedeed aan Moeders voor moeders


Vandaag een blog over mijn deelname aan Moeders voor moeders. Net als tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik nu ook weer meegedaan aan Moeders voor moeders.

Wat is moeders voor moeders?

Moeders voor moeders zamelt urine in van vrouwen die in de eerste weken zitten van hun zwangerschap. Vrouwen kunnen van hun 6e tot en met hun 16e week van hun zwangerschap deelnemen. Het ingezamelde urine wordt gebruikt voor het maken van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Moeders voor moeders maakt deel uit van het farmaceutische bedrijf Aspen Os. Bron moeders voor moeders

Hoe meld je je aan?

Zelf kreeg ik de vraag om deel te nemen aan Moeders voor moeders via het inschrijfformulier van de verloskundige. Aanmelden kan ook via de website van Moeders voor moeders. Tot 12 weken zwangerschap kun je je aanmelden via deze link

Hoe werkt Moeders voor moeders

Na het inschrijven bij de verloskundige kreeg ik van de consulente van Moeders voor moeders een app'je om een afspraak te maken voor een huisbezoek.

Tijdens het huisbezoek wordt gemeten of je urine voldoende hCG-hormoon bevat. Daarnaast krijg je uitleg hoe het werkt en de benodigde middelen, namelijk een kratje met 4 flessen en een maatbeker.

Om de urine op te vangen plas je in een maatbeker en de urine giet je vervolgens in een blauwe fles. Eén keer per week zet je het kratje met de 4 flessen buiten en krijg je een krat met lege flessen retour. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven (uitzondering is Utrecht en Amsterdam; zie website).

In overleg met de consulente spreek je af waar je de krat neerzet. Ik woon zelf in de stad Groningen en heb de krat in onze voortuin gezet. Ik vond het eerst wel een beetje een gek idee om de krat buiten te zetten, maar ik vind het nu wel een handig systeem.

Waarom doe ik mee aan Moeders voor moeders

Ik weet zelf uit ervaring dat zwanger worden en zijn, niet vanzelf gaat. Door het opvangen van urine kan ik misschien bijdragen aan een oplossing voor stellen met een vruchtbaarheidsprobleem.

Zelf zie ik het als een kleine moeite om de urine op te vangen. Plassen moet ik toch en het opvangen van de urine kost weinig extra moeite.

Natuurlijk heb ik soms echt even geen zin om te plassen in de maatbeker. De 4 flessen zijn alleen vrij snel gevuld en je hoeft dus niet de hele week je plas op te vangen. Ook kan je maximaal 11 weken deelnemen en die weken vliegen om.



moeders voor moeders
De wikkeldeken kreeg ik als dank voor mijn deelname.



Misschien ook leuk om te lezen




Niet 1 maar 2: dubbel geluk



Waarom het huren van een lutje pot (babyslaaphuisje) voor opluchting zorgde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten