Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 16 oktober 2019

Recept: mango-kwarkijs zonder toegevoegde suiker

Recept: mango-kwarkijs zonder toegevoegde suiker

Het zal denk ik wel even duren voordat dit recept voor mango-kwarkijs zonder toegevoegde suiker vaak wordt gelezen op mijn blog. Voor veel mensen is het ijsseizoen over. Ons gezin denkt hier totaal anders over. Wij lusten elke dag wel een ijsje;)

We eten niet elke dag een ijsje hoor, maar wel bijna elke dag een toetje. Op de markt zijn op dit moment heerlijk zoete mango's te koop en die kopen we regelmatig. Soms eten we de mango op als tussendoortje, maar ook wel eens als toetje. Mango met kwark smaakte zo lekker dat het mij op het idee bracht om mango-kwarkijsjes te maken.

De ijsjes zijn erg eenvoudig te maken en vielen zowel bij mijn dreumes als vriend goed in de smaak. Van mijn dreumes kreeg ik zelfs de complimenten "lekker gekookt mama" en "lekker gemaakt". Ik was dubbel blij met deze reactie, want deze ijsjes zijn, naast dat ze lekker zijn, ook nog gezond. Het voordeel van zelf ijsjes maken is dat je precies weet wat er in zit. Ik voegde bijvoorbeeld geen extra suiker toe aan de ijsjes. 

Recept: mango-kwarkijs zonder toegevoegde suiker
Snackhandje van mijn peuter;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: mango-kwarkijs zonder toegevoegde suiker
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
1 rijpe mango
250 gram volle biologische kwark
Ijsvormpjes
Keukenmachine of staafmixer
Schilmes
Snijplank
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schil de mango en snijd in stukken. Een mango snijd je door het vruchtvlees langs de pit af te snijden. Een mango heeft een langwerpige harde pit. Zie ook onderstaand instructiefilmpje van Allerhande hoe je het beste een mango kunt snijden.


Pureer de mangostukjes met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Ik heb de mango zelf aardig fijn gepureerd, omdat ik stukjes niet lekker vind in een ijsje die je oplikt.  

Voeg de kwark toe aan de gepureerde mango en laat de keukenmachine of staafmixer nog 5 seconden draaien. Giet het mango-kwarkmengsel in de ijsvormpjes. Laat de mango-kwarkijsjes 3 uur opstijven in de diepvries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten