Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 27 september 2019

Recept: Kersentiramisu met chocoalde

Recept: Kersentiramisu met chocoalde

Vandaag een recept voor kersentiramisu met chocolade. Helaas is het Nederlandse kersenseizoen over. Gelukkig smaakt dit toetje ook heerlijk met kersen uit pot. Hieronder wat je nodig hebt om de kersentiramisu met chocolade te maken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: kersentiramisu 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
1 pot kersen van 680 gram 
1 pak lange vingers
250 gram slagroom
250 gram mascarpone
Mespuntje kaneel
Rasp 1/2 (biologische) sinaasappel
Reep chocolade
Cakeblik
Vershoudfolie
Pan
Diep bord
Rasp
Handmixer
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bedek als eerste de cakeblik met vershoudfolie. Het omdraaien van de kersentiramisu gaat straks dan makkelijker. Je kunt de randen van de cakeblik nat maken met een kwastje en water zodat de folie beter blijft zitten.

Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang het siroop op. Verwarm op een laag vuur het siroop met een mespuntje kaneel en het rasp van een halve sinaasappel.

Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Roer in een andere kom de mascarpone los. Voeg de slagroom toe aan de mascarpone en roer voorzichtig door elkaar. Verdeel 1/3 van het slagroom-mascarpone mengsel gelijkmatig over de bodem van de cakeblik. 

Giet het kersensiroop in een diep bord. Haal 14 lange vingers 1 voor 1 door het kersensiroop. Leg de lange vingers nu in de cakeblik op de laag met het slagroom-mascarpone mengsel. 

Recept: Kersentiramisu met chocoalde

Verdeel nu ongeveer de helft van het overgebleven slagroom-mascarpone mengsel over de laag met lange vingers. Leg de kersen hier op. Verdeel nu het laatste deel van het slagroom-mascarpone mengsel over de kersen. Haal tenslotte de overgebleven lange vingers door de kersensiroop.  Bedek de laag met slagroom-mascarpone met de lange vingers. Zet de kersentiramisu nu 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Rasp ongeveer 80 gram chocolade grof. Draai de kersentiramisu om op een groot  bord en verwijder het vershoudfolie. Strooi de geraspte chocolade over de bovenkant van de kersentiramisu. Snijd de kersentiramisu in plakken.

Tips: 

Tiramisun kun je prima een dag van te voren maken. De smaken kunnen dan extra goed intrekken en de tiramisu zal alleen maar lekkerder smaken.

Geen zin om chocolade te raspen? Strooi dan hagelslag op de bovenkant van de kersentiramisu.

Recept: Kersentiramisu met chocoalde



Misschien ook leuk om te lezen



Perziktiramisu



Recepten overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten