Translate

Zoeken in deze blog

maandag 29 augustus 2016

Recept: fruitige tiramisu met perzik en limoncello

fruitige tiramisu met perzik en limoncello

Vandaag moeten zowel mijn vriend als ik weer aan het werk en komt er een einde aan onze heerlijke vakantie. Wat hadden we een geluk dat we weer een verre reis mochten maken. Dit jaar was onze bestemming Peru en Bolivia. We hebben veel gezien en gedaan.
Binnenkort zal ik hier een blog over schrijven. Naast de geweldige vakantie had ik ook super veel geluk met het weer. Sinds ik vrij ben heb ik eigenlijk alleen maar mooi weer gehad. Waarschijnlijk waren we tijdens de slechte dagen op vakantie. 

Vorige week was het ook weer volop zonnig in Nederland en had ik gelukkig weinig afspraken staan. Ik heb zo veel mogelijk liggen lezen in de zon en als het mij te warm werd dan ging ik even afkoelen in de keuken. De heerlijke zwoele zomerdagen (ok, het was af en toe echt heet!) inspireerde mij om iets lekkers te maken met zomerfruit. 

Mijn favoriete fruitsoorten zijn op dit moment nectarines en perziken. Ik kwam dan ook op het idee om hier iets mee te maken. Het resultaat was een zomerse tiramisu gemaakt met perziken en limoncello. De koffielikeur heb ik vervangen door limoncello waardoor de tiramisu frisser van smaak wordt. Hieronder het recept. Eten er kinderen mee? Laat de limoncello dan achterwege. Het recept bevat geen rauwe eieren dus je hoeft niet op te passen met kinderen of mensen met een zwakke gezondheid De weervoorspelling voor deze week zijn ook nog positief. Wij gaan zeker nog even genieten van de nazomer. Jij ook? 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: fruitige tiramisu met perzik en limoncello 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

200 gram slagroom
250 gram mascarpone
1 a 2 eetlepels suiker 
1 perssinaasappel
4 eetlepels limoncello 
3 perziken
(oven)schaal

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pers de sinaasappel uit en meng 100 ml sinaasappel met de limoncello. Klop de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom stijf met suiker en meng het vervolgens met de mascarpone.  

Was de perziken af onder stromend water en schil ze. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd de perziken in dunne partjes. 

Haal de helft van de lange vingers door het sinaasappel- limoncello mengsel. Bedek de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarpone mengsel. Leg nu dakpansgewijs de perzikpartjes op de room. Herhaal nu opnieuw alle laagjes en eindig weer met de perzikpartjes. 

Zet de tiramisu nu een paar uur in de koelkast om op te stijven en de smaken goed in te laten trekken.  


Tip: Tiramisu kun je ook heel goed een dag van te voren maken. Persoonlijk vind ik tiramisu ook alleen maar lekkerder worden als het wat langer staat.  






fruitige tiramisu met perzik en limoncello
   




Misschien ook leuk om te lezen



Snelle Belgische waffels met rabarber-aardbeien compote




Weer terug! Fotodagboek mei/juni/juli  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten