Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 24 augustus 2016

Weer terug!


Het is een tijdje geleden dat ik een blog heb geplaatst. Hopelijk gaat het goed met je! De afgelopen weken had ik het erg druk met het afronden van het schooljaar, maar ook al met de start van het nieuwe jaar. Mijn hoofd liep af en toe over en daarom moet ik het even wat rustiger aan doen. Mijn
vriend had ook geen voetbal meer dus in het weekend hadden we ook meer tijd om samen leuke dingen te doen.

Voordat ik terugblik op wat ik de afgelopen maanden heb gedaan is er iets anders wat ik kwijt moet: Opgeweckt Noord bestaat niet meer bestaat:( Voor wie het niet weet, Opgeweckt Noord was de eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland. Ik baal hier zo van! Ik had het Dorothea en Tonny zo gegund, maar ook ons als mens. Een winkel waar je onverpakte, lokale en biologische producten kunt kopen. Weten waar je voedsel vandaan komt. Wat willen we nog meer? Helaas betekent sympathie voor het idee nog niet dat mensen ook massaal komen en dus hun gewoonten willen veranderen. Anders denken en anders willen betekent ook echt dat we anders moeten gaan doen. Super toffe en goede sympathieke projecten en winkels zoals Opgeweckt Noord gaan anders gewoon failliet. Inmiddels ben ik aan het rondkijken hoe ik nu producten kan kopen die het liefst onverpakt zijn en uit de lokale omgeving komen.

Mei


Nu ik dit kwijt ben dan echt een terugblik op de afgelopen maanden. Wat is de maand mei al weer lang geleden. Door te speuren in mijn foto's realiseerde ik mij dat we begin mei super mooi weer hadden en dat we het hemelvaartsweekend in België hebben doorgebracht. Onze belevenissen aan de Belgische kust kun je hier lezen.


Een van mijn beste vriendinnen is inmiddels getrouwd en we hadden een vrijgezellenfeest voor haar georganiseerd in Amsterdam. Heerlijk gegeten en gelachen met z'n allen. 's Middags hadden we een boot gehuurd, maar helaas bleef het niet droog.


Terwijl ik in de tuin aan het werk was kreeg ik zomaar een ijsje van een man die langsliep met zijn kinderen
😄 


De moestuin ging super goed in mei. Lees ook mijn bericht Moestuinupdate mei hierover. Van de eerste geoogste doperwten maakte ik doperwtenspread. Het recept vind je hier


De moestuin was de weken daarna helaas een groot drama. Alles wordt (nog steeds :() aangevreten door slakken en andere insecten. De aardbeien werden om een of andere reden niet rood of opgegeten door slakken. Door de hevige regen buien die soms vielen kwam ik achter dat het nadeel van groenten verbouwen in potten is dat het water minder goed wegstroomt. Soms stonden de potten vol met water en dat vonden de plantjes niet leuk:(

Juni

Juni was de maand van de feestjes. Mijn nichtje deed dit jaar examen en ze is geslaagd! 


In juni was ook het sprookjesbruiloft van een van mijn beste vriendinnen. Het was echt een super mooie intieme bruiloft met een prachtig bruidspaar, lieve mensen, heerlijk eten en toffe muziek. Toen we heen reden vielen er hevige regenbuien, maar op de trouwlocatie was geen drup gevallen. Ook de hele middag en avond bleef het droog. We konden zelfs in de zon genieten van een kopje koffie en taart.


Met mijn ouders, broertje en zijn vriendin gingen we een weekend naar Borger. Zaterdag gezellig geshopt, spelletjes gespeeld en met de jas aan gebarbecued. 


Op zondag moest ik helaas mijn les voorbereiden voor de dag er na maar nog wel heerlijk gewandeld in het bos. 



Ik had ook eindelijk weer tijd om weer een boek te lezen. Van een collega had ik het boek Dit zijn de namen van Tommy Wieringa. Ik moest even in het verhaal komen maar na een paar bladzijden te hebben gelezen, vond ik het echt een heel mooi boek. Erg actueel ook. 


Gelukkig viel er ook nog wat te oogsten en aten we een heerlijke lunch bij Pernikkel. 

 



 
Juli




Van een student kreeg ik als dank voor alle hulp een heerlijk doosje Merci. Lief! Verder was het deze maand keihard werken om te proberen alles voor de vakantie af te krijgen. Helaas is het niet gelukt om alle punten op mijn to do lijstje af te vinken, maar na 2 dagen door te hebben gewerkt in de vakantie vond ik het wel genoeg. Vakantie!



De eerste dagen van de vakantie probeerde ik nog zo veel mogelijk het Spaans onder de knie te krijgen met behulp van de app Duolingo. 

 


Net als vorige zomer hadden we weer gasten in de tuin, een vogelnestje. Vorig jaar zagen we het nestje niet uitkomen door de vakantie, maar dit jaar wel. Leuk om de vogels te zien leren vliegen. 
 

Wat hadden ook nog een paar heerlijk zonnige dagen in juli. Direct als mijn vriend thuiskwam van zijn werk, sprongen we op de fiets en gingen we ergens aan het water liggen. 

 
Augustus




De maand augustus stond bij ons in het teken van vakantie: een super toffe rondreis door Peru en Bolivia. Binnenkort meer hierover op mijn blog.





Misschien ook leuk om te lezen: 

 


Fotodagboek april




 

 Recept voor doperwtenspread

Geen opmerkingen:

Een reactie posten