Translate

Zoeken in deze blog

maandag 6 juni 2016

Recept voor doperwtenspread


Wat heerlijk om weer te kunnen koken met zelf verbouwde groentes en kruiden. We hebben inmiddels al sla en spinazie kunnen eten, maar ook de eerste doperwten zijn inmiddels geoogst. Ik maakte er een heerlijke doperwtenspread van.

Onderstaand recept voor doperwten spread is wat vager dan dat je misschien van mij gewend bent. Ik heb namelijk alleen de verhoudingen aangeven, omdat het altijd een verrassing is hoeveel doperwten tegelijk klaar zijn en hoeveel er in 1 dop zitten. Zelf had ik ongeveer 20 peulen doperwten rijp. Om onderstaand recept te maken voegde ik aan de doperwten 1 schep ricotta toe en een mespuntje knoflookpasta.

Door een tip vriendin ben ik de laatste tijd helemaal fan van knoflookpasta. Ik gebruik niet altijd een heel teentje knoflook en het voordeel van de Knoflookpasta is dat dit makkelijker te doseren is en ik niets weg hoef te gooien. De knoflookpasta kun je natuurlijk vervangen door geperste knoflook.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: doperwtenspread  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

2/3 doperwten
1/3 ricotta
Scheutje limoen of citroensap 

Knoflookpasta 
Bieslook
Zout
Peper
Kom
Staafmixer
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kook water in een pan of waterkoker. Dop de doperwten en giet het kokend water over de doperwten heen. Laat 2 minuten staan. Giet ze na 2 minuten af met koud water. Voeg de ricotta, knoflookpasta, bieslook en scheut citroen- of limoensap toe aan de doperwten. Pureer alles met de staafmixer fijn tot een goed smeerbare spread.

De doperwtenspread smaakt heerlijk op een (versgebakken) stokbrood. 
 
Eet smakelijk!



Misschien ook leuk om te lezen: 



Moestuin update mei


Recept aardbeien-rabarberjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten