Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 5 december 2019

Gevulde appels uit de oven met amandelspijs, rozijnen en kruidnoten/pepernoten


Afgelopen donderdag maakte ik appels uit de oven gevuld met amandelspijs, rozijnen en pepernoten (nou ja, eigenlijk kruidnoten) voor mijn ouders, vriend en dochter. Het toetje viel goed in de smaak.


Het leuke aan dit recept is dat je het met veel verschillende koekjes kunt maken. Ik gebruikte dus kruidnoten, maar je kunt ook kerstkoekjes of andere koekjes gebruiken zoals speculaas of bastognekoekjes. Het is ook een ideaal recept om je laatste kruidnoten of kerstkoekjes op te maken. Hieronder het recept.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: gevulde appels uit de oven met amandelspijs, rozijnen en kruidnoten/ pepernoten  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
4 appels
150 gram amandelspijs
1 citroen
30 gram rozijnen
1 ei
40 gram kruidnoten
1 theelepel kaneel

appelboor
keukenmachine
(meloen)lepel
ovenschaal
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de ei los en giet een flinke scheut ei bij de amandelspijs. Kneed de amandelspijs goed door. Doe de kruidnoten in de keukenmachine en maal niet helemaal fijn.

Spoel de appels af onder stromend water en verwijder het klokhuis met behulp van de appelboor. Hol de appel verder uit met behulp van een meloenlepel of theelepel, Zorg er wel voor dat de rand van de appel heel blijft. Doe de stukjes appel uit de uitgeholde appels in een bakje en meng met de kaneel, rozijnen en een flinke scheut citroensap.

Deel de amandelspijs in vieren. Doe in elke appel een stuk spijs en druk aan. Zorg dat de onderkant van de appels goed dicht zitten. Vul de appels met het appel-rozijn mengsel en strooi er tot slot een laag verkruimelde kruidnoten over.

Zet de gevulde appels in de ovenschaal. Giet een klein beetje water in de ovenschaal. Zorg dat er een laagje van ongeveer 1 cm ontstaat. Bak de appels in ongeveer 25 a 30 minuten gaar.



Misschien ook leuk om te lezen:




Toetje voor Sinterklaasavond: pepernoten trifle met mandarijn



Zelf een adventskalender maken

 


Recept: gevulde nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes met sinaasappelroom

 


 

 Alle sinterklaasrecepten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten