Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 3 november 2020

Stoofpeertjes met natuurlijke suikers en zonder alcohol

Het heerlijke seizoen van stoofvlees en stoofpeertjes is weer begonnen! Een paar jaar geleden plaatste ik al een recept op mijn blog voor stoofpeertjes met rode wijn en veel kruiden. Het recept vind je hier.


Nu we drie kleine kinderen hebben eten we nog steeds vaak stoofpeertjes alleen voelt het een beetje gek om te koken met alcohol waardoor we op zoek zijn gegaan naar een lekker recept voor stoofpeertjes zonder alcohol. Ook proberen we met weinig zout en suiker te koken. Het recept bevat daarom alleen natuurlijke suikers. Hieronder ons favoriete recept.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: stoofpeertjes met natuurlijke suikers en zonder alcohol
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
2 kilo stoofperen
1/2 kaneelstokje
2 steranijs
1 liter 100% pure vruchtensap bijvoorbeeld 100% pure bessen sap 

grote pan
mes

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schil de stoofpeertjes en snijd ze doormidden. Verwijder de klokhuizen. Doe de stoofpeertjes in de pan. Voeg het vruchtensap, 1/2 kaneelstokje en de steranijs toe. Breng de stoofpeertjes aan de kook. Laat de stoofperen in ongeveer 90 minuten gaar stoven op laag vuur.  

Je kunt de stoofpeertjes ook heel koken. Dit staat super leuk alleen ik vind het niet heel praktisch. Helemaal niet als er kinderen mee eten.  Als je de stoofpeertjes heel laat dan moet je ongeveer 2 uur rekenen om de stoofperen gaar te stoven. 

Tip: Controleer tussendoor altijd even of je peren misschien al eerder gaar zijn. Ik doe dit sowieso rond de 50 minuten. 

Tip: Voeg nog een paar plakken sinaasappel of de rasp van een sinaasappel toe aan de stoofpeertjes voordat je ze aan de kook brengt. 



 

Kruidige stoofpeertjes met hangop 

 


 

 

Tips om verse kruiden te bewaren en langer vers te houden 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten