Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 16 oktober 2020

Tips om verse kruiden te bewaren en langer goed te houden


Van de geur van verse kruiden krijg ik altijd een geluksgevoel. Het is alleen lastig om verse kruiden lang goed te houden. Ik heb tot nu toe 2 manieren waarop ik verse bosjes met kruiden minimaal een week kan goed houden. Hieronder mijn bewaartips. 


Kruiden bewaren in een theedoek

Sinds een jaar bewaar ik alle verse kruiden in een vochtige theedoek. Direct na het boodschappen halen houd ik een theedoek kort onder de kraan en wring ik de theedoek vervolgens uit. De theedoek moet vochtig zijn, maar niet te nat. Vervolgens wikkel ik de kruiden in de theedoek. De theedoek met de ingewikkelde kruiden leg ik onderin de koelkast, omdat dit de meest koele plek is.
Deze manier van bewaren heb ik voor de volgende kruiden getest: basilicum, peterselie, koriander, bieslook en dille. Alleen voor dille werkte deze manier van bewaren niet zo goed. 

Nog een paar aanvullende tips:

- Controleer wel af en toe of theedoek nog nat is en hoe de kruiden er uitzien. Als de theedoek droog is dan wikkel ik de kruiden in een schone theedoek die ik opnieuw vochtig maak.

- Ik gebruik zelf geen wasverzachter, maar mocht je dit wel gebruiken dan is het wel handig om de theedoek even goed uit te spoelen van te voren.


Kruiden bewaren in een vaas/ glas


Munt bewaar ik net als een bos bloemen. Ik vul een drinkglas of een leeg glazen (jam)pot met een laagje water en ik zet hierin de verse takjes munt. De glas zet ik op een plank in de koelkast.





Misschien ook leuk om te lezen


#Groener doen #groente en fruit van het seizoen

 


 

Recept: rode bietensalade met geitenkaas, appel en walnoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten