Ik had nooit verwacht dat een zelfgemaakte tompouce zo lekker is. Normaal koop ik tompouces altijd kant-en-klaar maar nu ben ik om. Een zelfgemaakt tompouce is zo heerlijk krokant en met een paar verse aardbeien is het echt smullen geblazen.
Op
een tompouce hoort natuurlijk Zwitserse room. Je maakt Zwitserse room
door slagroom toe te voegen aan banketbakkersroom. Zelf heb ik weinig
ervaring met het maken van het banketbakkersroom dus ik heb het recept van Laura's bakery gebruikt als uitgangspunt. Persoonlijk vond ik de Zwitserse room op
basis van haar recept iets te zoet dus ik heb de ingrediënten nog wat
aangepast. Hieronder
wat je nodig hebt voor 4 zelfgemaakte tompoucen met Zwitserse room en
aardbeien. Je houdt op basis van dit recept wel Zwitserse room over. Het Zwitserse room is heerlijk als toetje met een beetje yoghurt en vers fruit.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: zelfgemaakte tompouce met Zwitserse room en aardbeien
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
35 gram bloem
3 eidooiers
350 ml melk + 2 eetlepels extra
50 gram suiker
1 vanillestokje
4 plakjes bladerdeeg
(kleine) aardbeien
100 gram poedersuiker
eetlepel water
250 ml slagroom
Laat 4 plakken bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem. Roer in een kom de bloem met de eidooiers en 1 à 2 eetlepels melk tot een papje. Roer voorzichtig door om klontjes te voorkomen.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg met behulp van een mes uit het vanillestokje. Breng de melk samen met de vanillemerg aan de kook.
Roer het eiermengsel goed door en voeg beetje voor beetje het hete melk toe. Blijf steeds goed roeren. Giet
nu alles terug in het pannetje. Breng het opnieuw aan de kook terwijl
je goed blijft roeren. Het mengsel wordt steeds dikker en gaat steeds
meer op banketbakkersroom lijken. Voeg
de suiker toe als het room kookt en blijf roeren totdat het suiker
volledig is opgenomen. Haal de pan van het vuur en zeef eventueel
banketbakkersroom als klontjes in zitten.
Giet
de banketbakkersroom in een grote schaal. Dek de banketbakkersroom af
met een stukje plastic folie om velvorming te voorkomen. Laat de
banketbakkersroom nu iets afkoelen en zet de schaal daarna in de
koelkast om verder af
te laten koelen en om de te laten indikken.
Snijd
de plakken bladerdeeg door de helft en verwijder het papiertje. Prik met een vork een paar gaten
in de plakken bladerdeeg. Hoe meer gaten je prikt, hoe minder de
bladerdeeg zal rijzen tijdens het afbakken. Bak de plakjes bladerdeeg in
het midden van
de oven in ongeveer 10 -15 minuten bruin. Haal de plakken bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Om
Zwitserse room te maken klop je eerst de slagroom stijf. Roer de
slagroom dan voorzichtig door de banketbakkersroom. Zet het Zwitserse
room daarna nog even in de koelkast. Meng
de poedersuiker met water. Zorg dat je een dik glazuur hebt zodat het
niet van de tompouces afloopt. Smeer op 4 plakken bladerdeeg het
glazuur. Spoel
de aardbeien af en dep ze droog. Verwijder de kroontjes en snijd de
aardbeien doormidden. Leg op elke tompouchedakje met glazuur een halve
aardbei.
Vul
een spuitzak met de Zwitserse room en spuit op 4 tompouce bodems
Zwitserse room. Zet de aardbeien op de Zwitserse room met de snijkant
naar buiten. Leg op elk tompouce een geglazuurde bovenkant en smullen
maar!
Misschien ook leuk om te lezen
Citroenkwarktaart met aardbeienspiegel
Gezonde glutenvrije blauwe bessen yoghurttaart
Geen opmerkingen:
Een reactie posten