Translate

Zoeken in deze blog

zondag 7 mei 2017

Recept: gezonde glutenvrije blauwe bessen yoghurttaart


Een van de leukste activiteiten in de keuken vind ik bakken. Een nadeel is wel dat wij maar met z'n tweeën zijn en dat je dan vaak een hele taart of cake samen moet opeten. In het begin smul je er op los, maar op den duur is het echt niet meer lekker en het is ook niet echt goed voor ons figuur:) 

Natuurlijk kan ik de taart meenemen naar mijn werk of delen met de buren, maar dat is niet altijd handig. Ik heb daarom laatst een taartvorm gekocht van 18 cm. Je kunt zo'n taartvorm kopen bij bijvoorbeeld de Xenos of bij de Hema.

Nu ik toch al op de (iets) gezondere toer bezig was ben ik direct ook maar gaan experimenteren met een gezond glutenvrij taartje die je zelfs als ontbijt kunt eten. De dag starten met taart voelt wel als extreem zondigen, maar wel heel lekker. Ik heb het taartje gemaakt met Griekse yoghurt, maar je kunt ook vervangen door (nog gezondere) kwark.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: gezonde glutenvrije blauwe bessen yoghurttaart - 6 tot 8 personen
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

130 gram gemende noten 

flinke eetlepel honing 

keukenmachine
taartvorm 18 cm
300 gram blauwe bessen (diepvries) 
3 blaadjes gelatine 
250 gram Griekse Yoghurt
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haal de Griekse yoghurt uit de koelkast. Vul een bak met water en leg hier 2 1/2  gelatineblaadjes één voor één in. 

Maal de noten fijn in de keukenmachine en voeg een ruime eetlepel honing toe. Meng alles goed door elkaar. Strooi de gemalen noten op de bodem van de taartvorm en druk goed aan. 


Verwarm 200 gram blauwe bessen in een pannetje. Je kunt de blauwe bessen van te voren laten ontdooien maar dit hoeft niet. Los de gelatine op in de vocht van de blauwe bessen. Ik probeer de bessen zo heel mogelijk te laten, maar je hebt voor het oplossen van de gelatine wel wat vocht nodig. 

Voeg de gelatine toe aan de blauwe bessen en roer goed door. Belangrijk is dat de gelatine niet kookt. 

Laat de blauwe bessen afkoelen tot kamertemperatuur en roer door de Griekse yoghurt heen. 

Giet nu de Griekse yoghurt met blauwe bessen op de notenbodem. Zet de taart nu in de koelkast om op te stijven. 

Leg na één uur een half blaadje gelatine in een bakje met water. Verwarm de overgebleven 100 gram blauwe bessen in een pannetje. Prak de blauwe bessen met behulp van een vork kapot, maar laat de bessen niet koken. 

Voeg het gelatineblaadje toe en roer goed door. Laat de blauwe bessen afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de blauwe bessen yoghurt taart uit de koelkast en giet de blauwe bessen over de taart. Laat de blauwe bessen yoghurt taart nog minimaal een uur opstijven in de koelkast.



Fijne week!

Liefs,

Lizzy♥


Misschien ook leuk om te lezen:  



Zelf kokosbonbons maken met kokosolie



Recept: chocoladebrokken met cranberry's met amandelen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten