Wist je dat je van een blikje gecondenseerde melk heerlijke zoete karamelpasta kunt maken? Dulce de leche komt ui Zuid-Amerika en kun je vertalen als 'zoet van de melk'. Dulce de leche kun je gebruiken als ingrediënt van veel verschillende recepten. Ik gebruikte het bijvoorbeeld voor het maken van duce de leche ijs in een stroopwafel bombe.
Het maken van dulce de leche is niet ingewikkeld. Het enige wat je nodig hebt is geduld. Het bereiden duurt namelijk minimaal 2 uur. Je hebt dan wat dunnere karamelpasta. Als je liever een wat steviger karamelpasta wilt dan moet je de blikjes 3 uur laten koken.
Aangezien de bereidingstijd van de dulce de leche best lang is raad ik je aan om meerdere blikjes in 1x te koken. Je kunt de gesloten blikjes namelijk wel een paar maanden bewaren.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: dulce de leche maken
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 of meerdere blikjes gecondenseerde melk
grote pan
geduld;)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doe 1 of meer blikjes in een grote pan. Zorg dat de blikjes helemaal onder water staan en breng aan de kook. Laat de gecondenseerde melk nu 2 uur koken voor een wat vloeibare dulce de leche en 3 uur koken voor een stevige dulce de leche. Check regelmatig of de blikjes nog steeds volledig onder water staan. Zo niet, giet dan wat extra warm water toe totdat de blikjes weer volledig onder staan.
Misschien ook leuk om te lezen
Mini-monchoutaartjes met karamelsaus
Klik hier voor meer taart-cake-koekrecepten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten