Translate

Zoeken in deze blog

zondag 30 januari 2022

Kampeertip: een gehuurde tipi op camping Lheederzand in Dwingeloo

gehuurde tipi lheederzand
 
Toen ik in de kerstvakantie door mijn foto's aan het scrollen was kwam ik de foto's weer tegen toen we een tipi hadden gehuurd op natuurcamping Lheederzand in Dwingeloo. De vakantie is inmiddels al weer een tijd geleden, maar aangezien januari een maand is dat veel mensen na beginnen te denken over een weekendje weg en/of het boeken van de zomervakantie dacht ik dat het misschien leuk was om alsnog een blog te schrijven over ons weekendje kamperen in een tipi. 
 

We hadden de tipi eerst geboekt voor het voorjaar maar door de eerste coronagolf kon dit helaas niet doorgaan. Gelukkig konden we alsnog de tipi huren in september. Mijn idyllisch beeld van lekker warm in de tipi met een kacheltje ging niet door, omdat we een heerlijke nazomer hadden. Voor onze dochter was het wel perfect want nu kon ze lekker kliederen met water. De jongens (tweeling) wilden we in eerste instantie wel meenemen in maart maar omdat ze in september vaak 's nachts huilden hebben we gevraagd of ze bij opa en oma mochten logeren.
 
gehuurde tipi Lheederzand

gehuurde tipi Lheederzand

Tipi

We boekten de tipi via Tipiskamperen, een verhuurbedrijf dat tipi's verhuurd op verschillende natuurcampings in Nederland. De tipi is geschikt voor een gezin of 4 volwassenen en is van het merk Protipi. Naast de tipi boekten we ook een buitenkeuken. De luifel mochten we gebruiken omdat we later in de tipi konden dan verwacht. In eerste instantie hadden we ook een kachel gehuurd maar door het warme weer was die niet nodig. Gelukkig mochten we de kachel nog annuleren. 

gehuurde tipi Lheederzand

Ik heb niet echt veel foto's gemaakt van de binnenkant van de tipi maar onderstaande foto's geven denk ik wel een beeld. We hebben trouwens heerlijk geslapen op de matjes. Normaal gesproken krijg ik altijd last van mijn bekken als ik op een luchtbed slaap maar daar had ik nu geen last van

gehuurde tipi Lheederzand

buitenkeuken tipi

Buitenkoken 

Bij de tipi hadden we een buitenkeuken gehuurd die bestaat uit een vuurtotem, stookpotje, dutch oven, gietijzeren kookpan, emaillen kookpan, briketten en recepten. Op de eerste dag maakten we direct een stoofpotje klaar in de emaillen kookpan. 

stoofpotje

buiten koken
 dutch oven

Camping Lheederzand 
 
camping Lheederzand Dwingeloo
 
De tipi kan op verschillende natuurcampings worden gezet (klik hier voor een overzicht). Wij waren super blij met de locatie Lheederzand. 

Natuurcamping Lheederzand ligt in het Nationale park Dwingelderveld. Het is een eenvoudige camping midden in het bos met ruime plekken zowel in de zon als de schaduw. Er zijn twee toiletgebouwen. Voor de kinderen is er een klimrek met glijbaan en een waterpomp. Wij hadden beiden slecht bereik met onze mobiel dus deze camping is ook de perfect als je een tijdje offline wilt zijn. 
 
camping Lheederzand Dwingeloo
 
 
Rondom de camping kun je fijn wandelen. Wij kampeerden er in september en toen waren de eerste paddenstoelen en zwammen al te vinden op de camping en in het bos rondom de camping. 
 
camping Lheederzand

Je fietst vanaf camping Lheederzand ook zo naar Dwingeloo waar we een kringloop bezochten, boodschappen haalden en een lekker taartje aten. 


Mijn wens is om volgend jaar een keer te winterkamperen. Hopelijk met sneeuw:) Dit kan trouwens niet op camping Lheederzand maar wel op camping Uteringskamp, Borger en de Veenkuil.
 

 
 
 
Misschien ook leuk om te lezen  
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten