Translate

Zoeken in deze blog

zondag 9 januari 2022

Frambozensaus van diepvries frambozen

Frambozen vind ik echt zó lekker. Het liefst net geplukt uit de tuin. Ik vind frambozen zelfs lekkerder dan snoep en ook de kids zijn er helemaal verzot op.

Met frambozen kun je de lekkerste dingen maken maar ik vind het zelf vaak zonde om hiervoor verse frambozen te gebruiken. Voor het maken van frambozensaus gebruik ik dan ook liever diepvries frambozen. Als je geen eigen oogst hebt dan zijn diepvries frambozen ook veel betaalbaarder en deze frambozen zijn prima van smaak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: frambozensaus van diepvries frambozen 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
250 gram diepvries frambozen
200 ml citroensap
75 gram suiker
zeef

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Laat de diepvries frambozen ontdooien. Doe de frambozen, citroensap en het suiker in een pan. Breng de frambozensaus aan de kook en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer de frambozen saus af en toe wel even door. Giet de frambozensaus door een zeef. Druk eventueel met een onderkant van een lepel de frambozensaus door de zeef. 

De frambozensaus is nu klaar voor gebruik. Je kunt hem direct warm gebruiken of de saus eerst laten afkoelen voor koud gebruik. De frambozensaus smaakt heerlijk met ijs of bij verse wafels

Bewaar de frambozensaus in de koelkast. 

 

Misschien ook leuk om te lezen. 

 
 

 

 

Snelle Belgische wafels



Sinaasappel-frambozensap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten