Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 21 januari 2022

Recept rabarbercake

rabarber cake

Vandaag een recept voor een rabarbercake. Nog een paar maandjes en dan kunnen we weer volop rabarber oogsten. Bij ons zie ik de eerste plantjes al boven de grond komen. 

Ik heb deze cake zowel met verse rabarber als met rabarber uit de diepvries gemaakt en beiden smaakten heerlijk. Ook een leuk recept dus om nog een restje ingevroren rabarber op te maken.

Dit recept voor rabarber cake is geïnspireerd op het appel kaneelbrood recept van Rudolf van Veen. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recept: rabarbercake
------------------------------------------------------------------------------------------------------
400 gram rabarber in stukjes
40 gram basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder
1 bio sinaasappel 

130 gram suiker
200 gram crème fraîche
2 eieren
250 gram volkorenmeel
1/2 theelepel baksoda
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
margarine of boter

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in. Spoel de sinaasappel af en dep droog. Rasp de schil van de sinaasappel. 

Smelt de boter in een koekenpan en bak de rabarber samen met de gemberpoeder en sinaasappelschil ongeveer 3 minuten. Voeg het basterdsuiker toe. Roer door en verwarm tot dat het suiker volledig is gesmolten. Haal de pan van het vuur.

Doe de crème fraîche, suiker en eieren in een kom en mix met een handmixer luchtig. 

Meng in een andere kom het volkorenmeel, het baksoda en het bakpoeder. Voeg dit toe aan de kom met de crème fraîche en voeg ook het zout toe. Klop door totdat alles goed is gemengd.

Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Verdeel de rabarber over het beslag en giet hierover het laatste deel van het beslag

Bak de rabarber cake in ongeveer 55 tot 60 minuten gaar. Haal de rabarber cake uit de oven en laat 10 minuten staan. Haal de rabarber cake uit de cakevorm en laat verder afkoelen op een rooster. 



Misschien ook leuk om te lezen 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten