Nog een paar weken en dan zijn rabarber en aardbeien weer volop verkrijgbaar op de markt en in de supermarkt. Weer zo'n fijn teken dat de lente is begonnen! Hieronder een recept voor het maken van rabarbercompote met hele aardbeien.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: rabarbercompote met hele aardbeien
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
500 gram rabarber
400 gram aardbeien
50 gram suiker
3 eetlepels water
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spoel de rabarber schoon. Snijd de onderkant en een klein stukje van de bovenkant eraf. Ik schil de rabarber zelf niet maar als ik draden vind tijdens het snijden dan trek ik die er wel af.
Snijd de rabarberstelen stukken van 2 à 3 centimeter. Doe de rabarber in de pan en meng met de suiker. Voeg 3 eetlepels water toe en breng aan de kook. Kook de rabarber in 10 a 15 minuten gaar. Hoe langer je de rabarber laat koken hoe meer het een moes zal worden in plaats van compote.
Haal intussen de kroontjes van de aardbeien. Draai na 10 minuten het vuur uit. Voeg de aardbeien toe aan de rabarber en roer door. Leg de deksel ditect weer op de pan en laat volledig afkoelen.
De rabarbercompote met aardbeien is lekker over de yoghurt, kwark of ijs. Je kunt compote ook goed invriezen. Zelf doe ik dit het liefste in kleine diepvriesbakjes zodat we er nog meerdere keren van kunnen genieten.
Misschien ook leuk om te lezen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten