Afgelopen weekend maakte ik een heerlijke trifle van restjes die we nog in huis hadden. Zoals je misschien weet is een trifle opgebouwd uit verschillende laagjes. Officieel is dat een laag cake, een laag fruit, een laag gelatine, een laag custard en tot slot een laag slagroom.
Trifle is ook een perfect toetje om restjes op te maken. Ik maakte afgelopen weekend een trifle van een restje slagroom, muffins, diepvriesfruit en yoghurt. Ter inspiratie heb ik hieronder beschreven hoe ik de trifle heb gemaakt, maar andere dingen toevoegen kan natuurlijk ook.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: trifle van restjes maken
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oude muffins/ cake of koekjes
150 ml vruchtensap of bijvoorbeeld sinaasappellikeur
150 milliliter slagroom
Scheut yoghurt
(Diepvries) fruit
Kom of glazen schaal
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Laat het fruit ontdooien. Je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken. Schil dan het fruit en snijd in stukken.
Scheur of breek de cake of koekjes in stukken en giet er een beetje sap of drank overheen. Laat even staan.
Klop de slagroom stijf. Zorg dat het net geen boter wordt. Voeg een flinke scheut yoghurt toe zodat het schenkbaar wordt.
Leg een laag koekjes op de bodem. Leg hierop het fruit en bedek met het slagroommengsel. Herhaal dit minimaal nog een laag of totdat de ingrediënten op zijn.
Het lekkerste is om de trifle minimaal 1 uur te laten staan in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
Misschien ook leuk om te lezen
Toetje voor Sinterklaasavond: pepernoten trifle met mandarijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten