Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 12 maart 2021

Lammetjes muffins maken

Nog ruim een week en dan is het officieel lente. Als ik denk aan de lente dan denk ik ook al snel aan lammetjes. Ze zijn zo lief en schattig🌸

Vandaag een recept voor het maken van lammetjes muffins. Super leuk om samen met kinderen te maken maar zonder kan natuurlijk ook! Voor het maken van de muffins heb ik ter inspiratie het basisrecept van Laura's bakery gebruikt. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: 
Lammetjes muffins - 6 stuks   
----------------------------------------------------------------------------------------------------------  
35 gram kristalsuiker + 1 theelepel extra
1 biologische citroen
100 ml slagroom
150 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
snufje zout
1 ei
125 ml melk
60 ml zonnebloemolie
roze en witte mini marshmallows
smarties
chocolade decoratiestiften (Dr. Oetker)
muffinbakvorm
6 papieren cupcake of muffinvormpjes
2 kommen
lepel
handmixer

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in een kom de suiker, de bloem, het bakpoeder, de zout en het baking. Roer even door. Doe in de andere kom alle natte ingrediënten: de ei, de melk en de zonnebloemolie. Spoel de citroen af onder stromend water en droog af. Rasp het gele van de citroenschil en voeg toe. Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer even door. 

Vul de muffinbakvorm met de papieren vormpjes. Verdeel het beslag met behulp van een (jus)lepel over de vormpjes. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar en bruin. 

Laat de muffins helemaal afkoelen op een rooster. Snijd de bovenkant van de muffins af tot net boven het bakpapiertje. Bewaar de afgesneden stukjes muffin, want die zijn lekker om in een trifle te gebruiken. Het recept vind je hier.

Klop de slagroom stijf met een theelepel suiker. Smeer de slagroom op de bovenkant van de muffins en maak vlak met behulp van de achterkant van een lepel. Doe de witte marshmallows op de muffin. Ik heb twee rijen witte marshmallows bovenop gedaan maar je kunt ook het hele rondje bekleden met witte marshmallows met als uitzondering de oortjes. 

Voor de oren heb ik twee roze mini-marshmallows gebruikt die plat heb gedrukt waardoor ze de vorm krijgen van oortjes. Maak de neus door een smartie in het midden te leggen. Kneed de decoratiestiften en maak de ogen en de mond.

Tips: 

- In plaats van slagroom kun je ook witte chocoladepasta gebruiken. 

- De oogjes en de mond kun je ook van een dropveter maken.


Misschien ook leuk om te lezen 


Chocolade muffins met frambozen


 

Boekentip: Vrolijk Pasen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten