Translate

Zoeken in deze blog

zondag 28 maart 2021

Zelf een vogelnestje maken + ideeën voor een vogelproject

Afgelopen weekend maakte ik samen mijn dochter een vogelnestje. Het leuke is dat je er maar weinig voor nodig hebt en dit bijna allemaal in de natuur kunt vinden. Ook kun je het maken van een vogelnest simpel omtoveren tot een mini vogelproject. Hieronder een beschrijving van hoe je dit aan kunt pakken. 


Benodigdheden vogelnestje  

Voor het maken van een vogelnestje heb je weinig nodig. Eigenlijk alleen vloeibare lijm en een stukje karton. Voor het karton kun je een oude doos gebruiken. Het materiaal voor het maken van het nestje zelf kun je buiten vinden. 

Vogelnestje maken 

Om het vogelnestje te maken moet je eerst materialen verzamelen. Als je naar buiten gaat dan vind je vast alles wat je nodig hebt zoals takjes, veertjes en blaadjes. Leg daarna een stuk karton op de tafel en spuit een flinke klodder lijm op het karton. Plak de takjes op het karton. Vlecht wat takjes door de opgeplakte takjes zodat er echt nestje ontstaat.Voeg nog wat blaadjes en veertjes toe. Klaar is je nestje! Bij een nestje horen eigenlijk ook vogels en eieren. Hieronder een beschrijving hoe je dit kunt aanpakken. 

Mini project vogelnestje maken

Van het maken van een vogelnestje kun je heel simpel een mini vogelproject maken. Hieronder hoe je dit kunt doen.

Dag 1

Zonder vogel geen nestje dus we beginnen het project met het maken van een vogel. Op Pinterest kun je veel leuke ideeën te vinden zoals deze
https://pin.it/1tgBKVs en deze https://pin.it/4i1zj8x

Dag 2

Hoe ziet een vogelnestje er eigenlijk uit? Vandaag bekijken we foto's en filmpjes van vogels die nestjes maken. In dit leuk filmpje kun je in vogelvlucht de hele ontwikkeling zien van een koolmees, van ei tot koolmees. Ook leuk is dit film 'Vrouw gaat beginnen met het bouwen van haar nest' en 'Hoe maak je een nest'.

Leuk om samen te bespreken:
- Waarom maken vogels een nest?
- Hoe maakt een vogel een nest?
- Wat voor materialen gebruikt een vogel om een nest te maken?  


Dag 3

Vandaag gaan we aan de slag met het maken van het vogelnestje. Eerst gaan we buiten op zoek naar materialen voor het maken van een vogelnestje en daarna gaan we het nestje maken. Hoe dit moet staat hierboven beschreven. 

Dag 4

Elke vogel legt een ei! In de meeste vogelnestje komt een ei of meerdere eieren te liggen. Een ei kun je maken van zoutdeeg en daarna verven. Wij dipten de eieren daarna kort in de koffie maar je kunt ze ook verven.

Wist je dat er een gratis cursus tuinvogels in Nederland te volgen is bij de Vogelbescherming? Je vindt de cursus hier






Misschien ook leuk om te lezen 



Rabarbercompote met hele aardbeien




Boekentip: Vrolijk Pasen!


Recept lammetjes muffins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten