Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 2 augustus 2017

Kamperen bij natuurcamping 'In de boomgaard'

camping In de boomgaard Irnsum

Inmiddels is het al weer twee weken geleden dat we onverwachts een weekendje hebben gekampeerd in eigen land. Op Facebook zag ik een bericht voorbij komen over een nieuwe natuurcamping 'In de boomgaard' in Irnsum (Friesland). Wat een super leuke camping is In de boomgaard zeg! Je krijgt echt direct een vakantiegevoel als je de camping oprijdt. Je kampeert tussen de fruitbomen en je mag zelfs rijp fruit van de gemarkeerde bomen opeten!

camping In de boomgaard Irnsum
De pruimen waren rijp dus daar hebben
we heerlijk van gesnoept.
Even relaxen 

Zelf heb ik nu sinds twee weken vakantie, maar mijn vriend is nog aan het werk. De afgelopen weken heeft hij niet allen super hard geklust in de babykamer, maar heeft hij ook direct de hele bovenverdieping geïsoleerd en geverfd. Een relaxt weekendje samen in de natuur leek mij daarom wel een goed idee. 

Wat een bagage voor 2 nachten kamperen

Natuurcamping In de boomgaard 

Voor de zekerheid had ik de woensdag van te voren een mailtje gestuurd naar de campingeigenaren of er nog een plekje vrij was. Dezelfde avond kreeg ik nog een mail terug dat er nog wel een plekje vrij was. Joepie, we konden beginnen met inpakken!

Vrijdag zijn we aan het eind van de middag in de auto gesprongen en rond half 7 reden we de camping op. We werden direct hartelijk ontvangen door campingeigenaar Jeroen. We mochten zelf een plekje uitzoeken waar we wouden staan. Gelukkig was een nog een plekje vrij vlakbij het toiletgebouw;) 

29 weken zwanger maar kamperen ging nog goed:)

We hebben daarna direct onze tent opgezet en wat scheen de zon nog heerlijk! Door Jarike (campingeigenaar) werden we tijdens het opzetten van de tent verwend met een kopje koffie en een glaasje limonade van zelfgemaakte vlierbessensiroop. 

Na het opzetten van de tent was het tijd voor een simpele campingmaaltijd, namelijk soep en stokbrood. Aan de picknicktafel hebben we nog heerlijk in de zon kunnen eten. 's Avonds werden we door andere campinggasten uitgenodigd om bij het kampvuur te komen zitten. Super gezellig en heerlijk warm! 

camping In de boomgaard Irnsum

Natuurcamping 

Camping 'In de boomgaard' is een erkende natuurcamping. Een natuurcamping betekent dat de camping op een mooie plek in de natuur staat, de kampeerplekken ruim zijn, de camping autovrij is, bij het schoonmaken geen schadelijke schoonmaakmiddelen worden gebruikt en er niet veel voorzieningen zijn op de camping. Wees gerust, op 1 na, hebben alle campings wel een warme douche;) maar de douches zijn bijvoorbeeld wel waterbesparend.

Om te kunnen kamperen op een natuurcamping moet je een Natuurkampeerkaart (het groene boekje) hebben. De kaart kun je kopen op de website van natuurkampeerterreinen, bij de ANWB maar ook op de camping waar je verblijft. De kampeerkaart is het hele jaar geldig op alle Natuurkampeerterreinen in Nederland en Frankrijk.

camping In de boomgaard Irnsum

Omgeving 

In het dorp Irnsum zelf zijn geen winkels, maar er zijn wel twee (eet)cafés. Wij zijn hier zelf niet geweest. Wel hebben we boodschappen gedaan in het nabij liggende dorp Grou. Grou heeft een leuk centrum met verschillende winkels. Mocht je liever naar een grotere stad willen dan ligt Sneek op 14 km afstand en Leeuwarden op 16 km. 

Op zaterdag zijn we zelf naar twee markten geweest die in de buurt werden georganiseerd. Op de markt in Abeldoarn stonden ook de campingeigenaren met hun zelfgemaakte producten. We kochten een heerlijk potje vruchtenjam en bij een andere kraam vond ik nog een mooie emaillen lepel. 

Faciliteiten camping 

De camping heeft een mooi sanitair gebouw met toiletten, omkleedruimte met wasbak, 2 douches waarvan 1 met babybad en 2 wasbakken voor de afwas. 

Wij kamperen altijd heel basic en het was dan ook super fijn dat je in de Fruitschuur bij slecht weer kunt zitten en koken. Gelukkig hoefden wij hier geen gebruik van te maken, want we hadden echt niets te klagen over het weer;) In de fruitschuur staat ook een koelkast en diepvries voor algemeen gebruik. Tegen een vergoeding kun je ook koud drinken uit de koelkast pakken, verse eitjes kopen of een potje jam of vlierbessensiroop. Op de camping is ook gratis Wifi. 

camping In de boomgaard Irnsum

Kinderen 

Het duurt nog wel even voordat ons kleintje hier kan spelen, maar de camping is erg kindvriendelijk. Er is heel veel ruimte om te spelen en de camping is in principe auto vrij (auto's mogen alleen op het terrein bij aankomst en vertrek). Verder is er een zandbak, trampoline, schommel en er zijn kippen, cavia's en konijnen die bewonderd en geaaid mogen worden. 

camping In de boomgaard Irnsum

Uitchecken 

Op de dag van vertrek moet je voor 12:00 uur uitchecken maar gelukkig is er ook de mogelijkheid om, in overleg, nog langer te blijven. Je betaalt hiervoor een halve dag extra. Aangezien we vrijdagavond pas waren gearriveerd op de camping wilden we heel graag zondag nog wat langer blijven. Uiteindelijk hebben we vanwege de weervoorspellingen toch besloten om voor 12:00 uur te vertrekken. De zon scheen zondagochtend namelijk heerlijk en we konden nu alles droog inpakken. Voor de middag werden er helaas weer buien voorspeld. Uiteindelijk ging het in ieder geval in Groningen heel hard regenen en waren we blij dat we toch eerder waren weggegaan. Helaas was het weekend nu wel super snel om, maar nu hebben we een goede reden om nog een keer weer te gaan kamperen bij In de boomgaard.

camping In de boomgaard Irnsum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten