Translate

Zoeken in deze blog

maandag 14 oktober 2013

Tomatensoep met geroosterde paprika



Nu het weer omslaat en de temperatuur begint te dalen krijg ik zin om weer zelf soep te maken. Vandaag een vegetarische tomatensoep met geroosterde paprika.

Benodigdheden voor 4 tot 6 borden soep
- 2 rode paprika's
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree 
- 1 basilicumplantje
- 800 milliliter water 
- staafmixer of keukenmachine

Verwarm de oven voor op 225C. Spoel de parika's af en dep ze droog. Leg de parika's op een met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster de paprika's 25 minuten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Om te zorgen dat alle zijden even goed geroosterd zijn moeten de paprika's regelmatig worden gedraaid. Draai de parika's eerst na 10 minuten om en vervolgens elke 5 minuten. Laat de paprika's in een gesloten plastic zak afkoelen.

Pel en snipper de ui. Verwijder vervolgens het vel van de knoflook en hak fijn. Pel de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika's in stukjes. Verhit in een ruime pan olie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee. Voeg de stukjes paprika en tomatenblokjes (inclusief vocht) toe. Verwarm ook even mee. Voeg het water toe en roer alles goed door elkaar. Breng de soep aan de kook en voeg vervolgens de bouillonblokjes toe. Zet het vuur lager en laat de soep 20 minuten doorkoken. 

Pluk de helft van de blaadjes van het basilicumplantje.  Haal de pan van het vuur en voeg de basilicumblaadjes toe aan de soep. Pureer tot slot de soep met de staafmixer of een keukenmachine. Verdeel de soep over de borden en garneer met een blaadje basilicum.




Misschien ook leuk om te lezen


Recept gevulde broodjes met appel en rozijnen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten