Translate

Zoeken in deze blog

zondag 12 september 2021

Review kinderboek: De Herfst van kleine gans

Ik heb het boek De herfst van kleine gans midden in de zomer gekocht. Ik zag het staan en toen ik het doorbladerde kon ik het boek gewoon niet laten liggen. Er staan zulke mooie illustraties in die perfect passen bij het herfstseizoen. 


Het verhaal

De herfst van kleine gans gaat over kleine gans die het gevoel heeft dat er iets staat te gebeuren alleen ze weet niet precies wat. Kleine gans heeft het idee dat ze ergens anders moet zijn nu het bijna herfst wordt maar ze weet niet goed waar dat is. 
 
 
Kleine gans vraagt de andere dieren in het bos wat zij doen in de herfst. De eekhoorns blijken een wintervoorraad te maken en Kleine beer zoekt bladeren om op te liggen tijdens zijn winterslaap. Kleine gans probeert hetzelfde te doen als haar vrienden, maar de bladeren waaien weg en eikels ingraven lukt ook niet met haar snavel. Gelukkig ziet ze opeens een paar andere ganzen en weet ze wat haar te doen staat. 
 
 
Onze ervaring

Naast dat er echt prachtige tekeningen in het boek staan vinden zowel de jongens van net 2 jaar oud als onze dochter van bijna 4 het verhaal leuk om te lezen. Ze zijn allemaal fan van verhalen met dieren en ze vinden het heel interessant om te leren wat dieren doen in de herfst. 
 
 
Het kan zijn dat de illustraties je bekend voorkomen. Van dezelfde schrijver en illustrator is ook het boek De lente van kleine beer

 


Misschien ook leuk om te lezen
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit bericht bevat een affiliate link. Als je iets koopt via deze link dan krijg ik daar een klein percentage van. Koop je boeken ook vooral bij je lokale boekenwinkel of leen het boek bij de bibliotheek! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten