Translate

Zoeken in deze blog

maandag 26 juli 2021

We zijn verhuisd! Van dorp naar stad en toch weer terug


Sinds een maand zijn we verhuisd. Door de komst van de kids en eigenlijk vooral de mannen, kregen we steeds meer behoefte aan ruimte buiten. Eerst wilden we in de stad Groningen blijven en waren we op zoek naar een huis met 4 slaapkamers en een grotere tuin. Na langer nadenken wilde ik eigenlijk een echt grotere tuin van minimaal 1000 vierkante meter. Hoe heerlijk ik het ook vond om midden in de stad Groningen te wonen, we werden allebei ook wel steeds enthousiaster van het idee om een echt grotere tuin te hebben, veel buiten te leven en meer plek voor het verbouwen van eigen groenten en fruit. Voorwaarde van mij was wel dat ik op de fiets naar mijn werk kan in Groningen. 

Na ruim een half jaar zoeken met een aankoopmakelaar werden we tot onze eigen verbazing eigenaar van een prachtig huis op minder dan 10 km van Groningen. Er waren meer dan 150 aanvragen voor een bezichtiging en wij zijn het dus geworden! 


Verbouwen 

Zoals op de foto's waarschijnlijk wel is te zien moet er nog wel wat gebeuren aan het huis. De afgelopen weken hebben we een nieuwe vloer gelegd in de woonkamer en in de hal. De kids hun kamers zijn geverfd en gelukkig is het huis zo verder prima bewoonbaar. We zijn nu druk bezig om plannen te maken en vanaf volgend jaar lente gaan we beginnen met de verbouwing. 
 





Tuin 
 
Ook een grotere tuin is gelukt. We hebben meer dan 5300 vierkante meter. Een groot deel hiervan heeft wel een agrarische bestemming waardoor we er niet alles mee mogen en niet iedereen ons een hypotheek wilde verlenen maar het is gelukt om alles rond te krijgen. 

 
Een deel van het land gaan we gebruiken om groenten op te verbouwen en mogelijk dat een boer uit de omgeving er een paar schapen op het land zet. Scheelt ons weer grasmaaien;) 

 
Voor de kindjes hebben we direct een speelhok gemaakt waar ze heerlijk samen spelen.


Mijn favoriete plek

Mijn favoriete plek in de tuin is de boomgaard. Toen we het huis hadden bezichtigd in het voorjaar hadden we helemaal niet door dat we zo veel fruitbomen in de tuin hadden maar inmiddels weten we dat we meerdere pruimen- en appelbomen hebben. We willen zelf in het najaar nog een walnotenboom en stoofperenboom poten.




De afgelopen weken hadden we het super druk met alles rond de aan- en verkoop van ons huis en daarna met schoonmaken en klussen. Het zal denk ik nog wel even duren voordat ik weer actiever ben op mijn blok al heb ik nu vakantie en zal ik weer vaker wat posten. 
 

 

Misschien ook leuk om te lezen

 

Aardbeientaartjes met mascarpone en lemon curd  

 

 


 

Bosui opnieuw laten groeien  

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten