Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 27 juli 2021

Recept: plaattaart met tomaten, pesto en rode ui

Vandaag een recept voor een plaattaart met tomaten, pesto en rode ui. Helaas komen de tomaten dit jaar niet uit eigen tuin doordat het voorjaar niet heel mooi was en ik te laat ben begonnen met zaaien en verpoten van de tomatenplanten door de verhuizing

In de zomer kook ik het liefste met seizoensproducten die zo dicht mogelijk bij huis zijn gegroeid. Bij echt mooi weer moeten de recepten ook zo simpel mogelijk zijn en wil ik met een paar ingrediënten een smakelijke maaltijd op tafel zetten. Uren koken kan in de herfst en winter wel weer. 

Als ingrediënt in onderstaand recept gebruik ik rode pesto. Dit kun kun je natuurlijk zelf maken maar deed ik dus niet;) De zongedroogde tomaatjes komen van Le Souk (Folkingestraat in Groningen en staat ook op de weekmarkt). Je kunt ook zongedroogde tomaatjes kopen in de supermarkt, maar die vind ik zelf niet super lekker. De zongedroogde tomaten kun je eventueel ook vervangen door kleine verse tomaten. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: plaattaart met tomaten, pesto en rode ui
----------------------------------------------------------------------------------------------------------  
1 pakje of rol bladerdeeg
20 kleine (cherry)tomaatjes
1 potje rode pesto
150 g gram zongedroogde tomaten
1/2 rode ui

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor volgens de verpakking.Snijd de ui in kleine stukjes en halveer de tomaten in de lengte. 

Rol de bladerdeeg uit op maat van je bakplaat of leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en laat ze iets overlappen zodat er geen gaten ontstaan. Druk iets aan. 

Smeer de rode pesto over het bladerdeeg maar laat de randen iets vrij. Verdeel de ui, tomaten en zongedroogde tomaten over het bladerdeeg.

Bak de plaattaart in midden van oven in ongeveer 30 minuten bruin.

De plaattaart met tomaat en pesto kun je zowel warm als lauw serveren en is ook goed te combineren met soep of een frisse salade. 




Misschien ook leuk om te lezen


Koude komkommersoep met munt

 

 
We zijn verhuisd; van dorp naar stad en weer terug

 


Plaattaart met courgette,feta en munt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten